Pakistano kalnuose po nelaimingo atsitikimo išgelbėti du britų alpinistai

Du alpinistai iš Didžiosios Britanijos buvo išgelbėti Pakistano kalnuose, kai vienas iš jų įkrito į plyšį ir susižeidė galvą, antradienį pranešė vienas vietos alpinizmo klubo pareigūnas.

 Du alpinistai iš Didžiosios Britanijos buvo išgelbėti Pakistano kalnuose, kai vienas iš jų įkrito į plyšį ir susižeidė galvą, antradienį pranešė vienas vietos alpinizmo klubo pareigūnas.<br> Zuma Press/Scanpix nuotr.
 Du alpinistai iš Didžiosios Britanijos buvo išgelbėti Pakistano kalnuose, kai vienas iš jų įkrito į plyšį ir susižeidė galvą, antradienį pranešė vienas vietos alpinizmo klubo pareigūnas.<br> Zuma Press/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Oct 1, 2019, 5:43 PM

Alastairas Swintonas ir Thomas Livingstone'as kopė į Hindu Radžo kalnagūbrio Pakistano šiaurėje aukščiausią viršukalnę – 6 872 m aukščio Kojo Zomą.

Anksčiau šią savaitę, jiems leidžiantis žemyn, „Swintonas nukrito apie 30 metrų į plyšį“, sakoma gelbėtojų pranešime.

„Livingstone'as per stebuklą sugebėjo ištraukti Alastairą iš plyšio, bet pranešė apie sunkią galvos traumą“, – pridūrė gelbėtojai.

Du kiti ekspedicijos nariai – Williamas Simas ir Johnas Crookas – dar prieš šį incidentą sugrįžo į bazinę stovyklą. Penktasis komandos narys Uisdeanas Robertsonas, taip pat buvo bazinėje stovykloje.

Pakistano alpinizmo klubo sekretorius Karraras Haidri antradienį naujienų agentūrai AFP sakė, kad A. Swintonas patyrė galvos traumą, bet dabar jo būklė stabili.

Britanijos ambasados Islamabade atstovas sakė, kad atstovybė palaiko „glaudų ryšį“ su gelbėtojai, taip pat su alpinistų padėjėjų grupėmis.

Ši ekspedicija buvo pirmoji nuo 1968 metų, kai užsieniečiai bandė įveikti Kojo Zomą, sakė K. Haidri ir kitas vietos pareigūnas. Vis dėlto dėl blogų orų jie šios viršūnės nepasiekė.

Daug metų kopimai į šį kalną buvo ribojami, nes jis yra arti sienos su neramiu Afganistanu ir Tadžikistanu.

Vis dėlto premjeru tapusio buvusio kriketininko Imrano Khano vyriausybę stengiasi labiau išnaudoti šalies turizmo potencialą ir paskelbė, kad daugeliui užsieniečių taikyti suvaržymai gauti vizas buvo sušvelninti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: kodėl iškrėsta Darbo partijos būstinė?