Jungtinės Karalystės „Brexit“ sekretorius: „Susitarimas vis dar labai tikėtinas“

Jungtinės Karalystės „Brexit“ reikalų sekretorius Stephenas Barclay antradienį pareiškė, kad vis dar esama galimybių pasiekti susitarimą su Europos Sąjunga dėl šalies išstojimo sąlygų, abiem pusėms tęsiant derybas prieš vėliau šią savaitę įvyksiantį Bendrijos viršūnių susitikimą.    

Jungtinės Karalystės „Brexit“ reikalų sekretorius Stephenas Barclay antradienį pareiškė, kad vis dar esama galimybių pasiekti susitarimą su Europos Sąjunga dėl šalies išstojimo sąlygų.<br> Reuters/Scanpix nuotr.
Jungtinės Karalystės „Brexit“ reikalų sekretorius Stephenas Barclay antradienį pareiškė, kad vis dar esama galimybių pasiekti susitarimą su Europos Sąjunga dėl šalies išstojimo sąlygų.<br> Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Oct 15, 2019, 1:18 PM

„Derybos tęsiasi. Turime duoti erdvės joms tęstis, tačiau išsamūs pokalbiai vyksta ir susitarimas vis dar labai tikėtinas“, – sakė S. Barclay, atvykęs į Liuksemburgą susitikti su ES valstybių ministrais.    

Kiek anksčiau antradienį panašią nuomonę išsakė ir ES vyriausiasis „Brexit“ derybininkas Michelis Barnier.  

„Net jei pasiekti susitarimą bus sunku, o kalbant atvirai, tai tampa vis sudėtingesne užduotimi, visgi įmanoma tai padaryti dar šią savaitę“, – kalbėjo jis Liuksemburge. 

JK vyriausybės vadovas Borisas Johnsonas viliasi ketvirtadienį prasidėsiančiame ES viršūnių susitikime sudaryti vadinamąjį skyrybų susitarimą, kad šalis galėtų spalio 31-ąją tvarkingai palikti Bendriją.

Jei premjerui nepavyks iki šeštadienio sudaryti susitarimo, jis gali būti priverstas prašyti Briuselio atidėti „Brexit“ terminą, nes tai padaryti jį įpareigoja JK parlamento priimtas įstatymas.

Šis įstatymas buvo priimtas siekiant užkirsti kelią potencialiai žalingam „Brexit“ be sutarties scenarijui.  

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.