Honkonge C. Lam šnekėti neleidę prodemokratiniai parlamentarai buvo ištempti iš posėdžių salės

Ketvirtadienį Honkongo apsaugos pareigūnai iš Įstatymų leidybos tarybos ištempė demokratiją remiančius parlamentarus, kai šie protestavo antrą dieną iš eilės ir neleido pasisakyti Honkongo vadovei Carrie Lam.

Ketvirtadienį Honkongo apsaugos pareigūnai iš Įstatymų leidybos tarybos ištempė demokratiją remiančius parlamentarus, kai šie protestavo antrą dieną iš eilės ir neleido pasisakyti Honkongo vadovei Carrie Lam.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Ketvirtadienį Honkongo apsaugos pareigūnai iš Įstatymų leidybos tarybos ištempė demokratiją remiančius parlamentarus, kai šie protestavo antrą dieną iš eilės ir neleido pasisakyti Honkongo vadovei Carrie Lam.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Oct 17, 2019, 8:18 AM

Trečiadienį, Įstatymų leidybos tarybai pradėjus naują sesiją, C. Lam teko susidurti su didžiuliu oponentų pasipriešinimu. Miesto vadovė negalėjo pristatyti metinio pranešimo, nes tarybos mažumą sudarantys prodemokratiniai parlamentarai pakartotinai ją pertraukė – skandavo protestuotojų šūkius, kai kurie jų užsilipo ant stalų.

C. Lam buvo priversta pranešimą pristatyti iš anksto paruošto vaizdo įrašo formatu. Ketvirtadienį Honkongo vadovė sugrįžo į Įstatymų leidybos tarybą, kad atsakytų į parlamentarų klausimus dėl šio metinio pranešimo.

Tačiau Įstatymų leidybos tarybą ir vėl apėmė chaosas: politiniai oponentai skandavo šūkius ir galiausiai po vieną buvo ištempti iš posėdžių salės.

Honkongą pastaruoju metu krečia dideli politiniai neramumai, su kokiais miestui neteko susidurti jau keletą dešimtmečių.

Honkongo valdžiai paskelbus apie naują ekstradicijos įstatymo projektą, kuriuo norėta kaltinamuosius leisti teisti žemyninėje Kinijos dalyje, į gatves išėjo milijonai žmonių. Vėliau protestai peraugo į judėjimą už demokratines teises.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.