Katalonijos vadovas grasina surengti naują referendumą dėl nepriklausomybės

Katalonijos regiono prezidentas Quimas Torra, reaguodamas į griežtus nuosprendžius separatistų lyderiams, pagrasino nauju referendumu dėl regiono atsiskyrimo nuo Ispanijos.

​Katalonijos regiono prezidentas Quimas Torra, reaguodamas į griežtus nuosprendžius separatistų lyderiams, pagrasino nauju referendumu dėl regiono atsiskyrimo nuo Ispanijos. <br>ZUMA press/Scanpix nuotr. 
​Katalonijos regiono prezidentas Quimas Torra, reaguodamas į griežtus nuosprendžius separatistų lyderiams, pagrasino nauju referendumu dėl regiono atsiskyrimo nuo Ispanijos. <br>ZUMA press/Scanpix nuotr. 
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Oct 17, 2019, 4:01 PM

„Jei mums dėl balsadėžių pastatymo skiriama 100 metų kalėjimo, tai atsakymas yra aiškus: reikia vėl statyti balsadėžes dėl teisės apsispręsti“, – pareiškė Q. Torra ketvirtadienį Barselonos parlamente. Tai esą turi būti padaryta dar šią kadenciją.

Buvę aukšti regiono politikai ir du civilinių organizacijų vadovai pirmadienį Aukščiausiojo teismo Madride buvo nuteisti ilgomis kalinimo bausmėmis, kurių bendra trukmė yra 100 metų. Procese buvo kalbama apie jų vaidmenį Ispanijos teisėsaugos uždraustame referendume dėl nepriklausomybės 2017 metų spalio 1-ąją. Daugiausiai metų kalėjimo – 13 – skirta buvusiam vicepremjerui Oriolui Junquerasui.

Q. Torra sakė esą „pasipiktinęs ir sukrėstas“ nuosprendžių. Jie esą yra „didelis farsas“. Katalonijos vadovas dar kartą pasmerkė smurtines praėjusių dienų riaušes, per kurias būta daug sužeistųjų. Nepriklausomybės judėjimas atmeta bet kokią smurto formą, sakė Q. Torra. Kartu ji gynė teisę į „taikų civilinį nepaklusnumą“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.