Nužudytas 200 vaikų prievartavęs pedofilas

Trečiadienio vakarą pranešta, kad vienas baisiausių Jungtinės Karalystės pedofilų buvo pasmaugtas ir subadytas, kaip įtariama, pačių kalinių pasigamintu durklu iš nusmailinto ir užaštrinti dantų šepetėlio.

 Nužudytas 200 vaikų prievartavęs pedofilas.<br> lrytas.lt koliažas
 Nužudytas 200 vaikų prievartavęs pedofilas.<br> lrytas.lt koliažas
 Nužudytas 200 vaikų prievartavęs pedofilas.<br> AFP/Scanpix nuotr.
 Nužudytas 200 vaikų prievartavęs pedofilas.<br> AFP/Scanpix nuotr.
 Nužudytas 200 vaikų prievartavęs pedofilas.<br> 123rf.com nuotr.
 Nužudytas 200 vaikų prievartavęs pedofilas.<br> 123rf.com nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Oct 18, 2019, 6:42 AM, atnaujinta Oct 18, 2019, 8:23 AM

Richardas Huckle'as, kuriam buvo paskirtos 22 kalėjimo iki gyvos galvos bausmės, mirė sekmadienio popietę Suttono mieste esančiame kalėjime Rytų Jorkšyre, praneša mirror.co.uk.

BBC praneša, kad 33 metų vyras buvo pasmaugtas susuktu tvarsčiu savo kameroje.

Pagrindinis žmogžudystės įtariamasis Paulas Fitzgeraldas šiuo metu atlieka bausmę už tai, kad užpuolė moterį, kuri vedžiojo šunį.

Iš Šiaurės Airijos kilęs įtariamasis šiuo metu laikomas izoliatoriuje, kol bus ištirtas pedofilo nužudymas. P. Fitzgeraldui kol kas nėra pareikšti kaltinimai.

Vidinis šaltinis po sekmadienį įvykdyto nužudymo „The Sun“ tvirtino: „Aukos kraujas buvo visur. Buvo iškviesta greitoji pagalba, tačiau jau buvo per vėlu. Tai buvo gerai suplanuotas ir tikslingas išpuolis – nebuvo jokių galimybių jį išgelbėti“.

2016 metais jis R.Huckle'as, pripažino 71-ą jam pateiktą kaltinimą seksualine prievarta prieš vaikus nuo 6 mėnesių iki 12 metų, nuo 2006 iki 2014 metų.

Pedofilo teisme tyrėjai paviešino, kad patikrinę jo kompiuterį aptiko daugiau nei 20 000 nepadorių vaizdo įrašų ir nuotraukų, kurių metu jis seksualiai išnaudojo vaikus. Iš viso įtariama, kad pedofilas galėjo prievartauti apie 200 vaikų.

R.Huckle'as ne tik seksualiai išnaudojo vaikus ir tai filmavo bei fotografavo, iškrypėlis šiais vaizdeliais dalijosi su kitais pedofilais visame pasaulyje per tamsiajame internete paslėptą pedofilų svetainę.

Laisvai samdomu fotografu dirbęs pedofilas bandė pradėti verslą iš pinigų, kuriuos uždirbo kitiems pedofilams platindamas savo iškrypėliškus vaizdelius.

R.Huckle'ui nuosprendį paskelbęs teisėjas Peteris Rookas, peržiūrėjęs pedofilo kolekciją ir jo sudarytą pedofilo vadovą, kuris mokė, kaip daryti nusikaltimus ir neįkliūti, tai apibūdino kaip „tikrą blogio įsikūnijimą“.

Skelbdamas 22 kalėjimo iki gyvos galvos nuosprendžius, teisėjas teigė, kad tai atspindi „viešą pasibjaurėjimą“ tuo, ką padarė R.Huckle'as.

Teisėjui P.Rookui net nepavyko nuslėpti savo pasibaisėjimo. Jo teigimu, labai retas atvejis, kad tokio masto nusikaltimais būtų apkaltintas ir pripažintas kaltu tik vienas asmuo.

R.Huckle'as buvo sulaikytas Getviko oro uoste 2014 m. Nacionalinės nusikaltimų agentūros pareigūnų po jiems pateiktų Australijos valdžios atstovų išvadų.

R.Huckle'as, prisidengęs krikščionių tikėjimu ir noru dirbti savanorišką darbą su skurdžiai gyvenančiais vaikais Malaizijoje pirmą kartą apsilankė kai pedofilui buvo 18 ar 19 metų.

Vėliau jo kelionės pas tuos pačius vaikus atliekant savanorišką darbą kartojosi.

Pedofilų svetainėse rasti R.Huckle'o įrašai išties gąsdinantys: „Neturtingus vaikus tikrai daug lengviau suvilioti nei viduriniosios klasės Vakarų vaikus“.

Komentuodamas vieną iš savo aukų jis gyrėsi: „Aš laimėjau aukso puodą. Trimetė mergytė man ištikima kaip šuo ir, atrodo, niekam tai nerūpi“.

Užšifruotas pedofilo vadovas buvo rastas R.Huckle'o nešiojamame kompiuteryje jau paruoštas paskelbti tamsiajame internete.

2018 m. BBC sukūrė dokumentinį filmą apie šio siaubingo pedofilo pinkles, kuriose tyrinėjo to taktikas ir kaip jis prisijaukindavo vaikus Kambodžoje, Indijoje ir Jungtinėje Karalystėje.

Jau į pensiją išėjęs policijos pareigūnas, kuris anksčiau vadovavo vaikų prievartos tyrimams Jungtinėje Karalystėje ragino ištirti pedofilo veiksmus ir jo gimtojoje šalyje.

Suttono kalėjimas yra didžiausio saugumo vyrų kalėjimas, esantis apie 20 km į rytus nuo Jorko. Šiame kalėjime laikomi „vieni sunkiausių ir pavojingiausių nusikaltėlių šalyje“, teigiama Teisingumo ministerijos tinklalapyje.

Šis kalėjimas talpina iki 550 nusikaltėlių ir jame laikomi A ir B kategorijos kaliniai, kurių pabėgimas būtų laikomas ypač pavojingu dalyku visuomenei.

2018 m. rugpjūtį buvo iškviesti papildomi 100 pareigūnų į kalėjimą po to, kai kaliniai ėmė siautėti, užpuolė darbuotojus ir sukėlė gaisrą.

Vietinės policijos pajėgos pasipriešino papildomo kalėjimo priestato statymui, kuriame būtų laikomi C kategorijos kaliniai. Valdžia norėjo sukurti mega kalėjimą, kuris iš viso talpintų apie 1440 kalinių.

Pareigūnai išsakė savo baimę, kad tai padidins smurtinių incidentų skaičių kalėjime, o tvarkos ir ramybės palaikymas pareikalaus didžiulių papildomų policijos pajėgų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
Gyvai: Leading the change in sustainable business