Dresdene tūkstančiai vokiečių dalyvaus mitinge prieš antiislamistinį judėjimą

Sekmadienį tūkstančiai Dresdeno gyventojų planuoja dalyvauti demonstracijoje prieš ksenofobiją ir antiislamizmą propaguojantį PEGIDA judėjimą.

 Sekmadienį tūkstančiai Dresdeno gyventojų planuoja dalyvauti demonstracijoje prieš ksenofobiją ir antiislamizmą propaguojantį PEGIDA judėjimą.<br>imago images/Scanpix nuotr.
 Sekmadienį tūkstančiai Dresdeno gyventojų planuoja dalyvauti demonstracijoje prieš ksenofobiją ir antiislamizmą propaguojantį PEGIDA judėjimą.<br>imago images/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Oct 20, 2019, 12:35 PM, atnaujinta Oct 20, 2019, 12:38 PM

Šį sekmadienį sukanka penkeri metai, kai buvo pradėtas PEGIDA judėjimas, kurio pavadinimas reiškia „Patriotiški europiečiai prieš Vakarų islamizaciją“. Pastaroji organizacija taip pat planuoja surengti mitingą.

Opozicinis aljansas „Herz statt Hetze“ (liet. „Meilė, o ne neapykanta“) jau užregistravo apie 4 tūkst. norinčiųjų dalyvauti mitinge, bet tikimasi, kad į gatves išeis daug daugiau žmonių. Per praėjusiais metais surengtą panašų mitingą prieš PEGIDA sukaktį Dresdene protestavo 13 tūkst. vokiečių.

Pasak „Herz statt Hetze“ atstovų, PEGIDA jau penkerius metus simbolizuoja neapykantą, rasizmą, diskriminaciją ir šlykščius užgauliojimus.

Iš viso Dresdeno mieste turėtų įvykti trys mitingai, įskaitant bendrą mitingą ir maldą už taiką.

PEGIDA rėmėjai pirmą kartą protestą Dresdene surengė 2014 m. spalio 20 d.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.