Per smurtinius protestus Čilėje žuvo 3 žmonės

Ankstyvą sekmadienį kilus gaisrui Čilės sostinės prekybos centre, žuvo trys žmonės. Šiuo metu vieną stabiliausių Lotynų Amerikos valstybių drebina protestai dėl gyventojus piktinančių socialinių ir ekonominių sąlygų.

 Ankstyvą sekmadienį kilus gaisrui Čilės sostinės prekybos centre, žuvo trys žmonės. Šiuo metu vieną stabiliausių Lotynų Amerikos valstybių drebina protestai dėl gyventojus piktinančių socialinių ir ekonominių sąlygų.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
 Ankstyvą sekmadienį kilus gaisrui Čilės sostinės prekybos centre, žuvo trys žmonės. Šiuo metu vieną stabiliausių Lotynų Amerikos valstybių drebina protestai dėl gyventojus piktinančių socialinių ir ekonominių sąlygų.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Oct 20, 2019, 11:09 AM

Santjago merė Karla Rubila žurnalistams teigė, kad du žmonės sudegė liepsnose, o dar vienas vėliau mirė atgabentas į ligoninę po to, kai JAV mažmeninės prekybos tinklo „Walmart“ valdomame didžiuliame prekybos centre ėmė šeimininkauti protestuotojai ir kilo gaisras.

Tai pirmosios aukos, užfiksuotos per dvi dienas trunkančius smurtinius neramumus, kurių metu protestuotojai padegė autobusus ir metro stotis bei susirėmė su riaušių policija 7 milijonus gyventojų turinčioje Čilės sostinėje. Nuo sekmadienio paryčių Santjage įvesta komendanto valanda.

Protestai kilo dėl planų padidinti metro bilietų kainas, nors tokius užmojus jau šeštadienį sustabdė Čilės prezidentas Sebastianas Pinera. Šalies vadovas kreipėsi į gyventojus sutikdamas, kad protestams gatvėse išties būta priežasčių, tačiau paragino demonstracijas vykdyti taikiai, nes „niekas neturi teisės imtis brutalaus nusikalstamo smurto“.

Nepaisant prezidento raginimų, penktadienį susirėmimai įsiplieskė sostinės Plaza Italia aikštėje, plytinčioje priešais prezidentūrą, ir vėliau išplito po kitas vietas.

Šeštadienį Valparaiso regiono ir Konsepsjono provincijos merai dėl protestų taip pat paskelbė nepaprastąją padėtį.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.