Honkonge policija panaudojo ašarines dujas prieš tūkstančius protestuotojų 

Honkonge policija panaudojo ašarines dujas prieš tūkstančius protestuotojų 

Honkongo policija šeštadienį panaudojo ašarines dujas ir vandens patrankas, tūkstančiams demokratinio protesto dalyvių nepaklusus institucijų draudimams ir išėjus į dar vieną nesankcionuotą mitingą po to, kai Pekinas pažadėjo sugriežtinti neramumų apimto miesto kontrolę. <br>Reuters/Scanpix nuotr.
Honkongo policija šeštadienį panaudojo ašarines dujas ir vandens patrankas, tūkstančiams demokratinio protesto dalyvių nepaklusus institucijų draudimams ir išėjus į dar vieną nesankcionuotą mitingą po to, kai Pekinas pažadėjo sugriežtinti neramumų apimto miesto kontrolę. <br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Nov 2, 2019, 11:46 AM, atnaujinta Nov 2, 2019, 1:40 PM

Honkongo policija šeštadienį panaudojo ašarines dujas ir vandens patrankas, tūkstančiams demokratinio protesto dalyvių nepaklusus institucijų draudimams ir išėjus į dar vieną nesankcionuotą mitingą po to, kai Pekinas pažadėjo sugriežtinti neramumų apimto miesto kontrolę.

Minios juodai apsirengusių protestuotojų, kurių daugelis nepaisė neseniai įvesto draudimo dėvėti kaukes, užplūdo populiarų Kozvej Bėjaus prekybos rajoną, o netrukus kilo susirėmimų su riaušių policija, pamėginusia išsklaidyti protestuotojus.

Visą popietę pagrindinėje saloje buvo naudojamos ašarinių dujų atakos, o sunkvežimiu su vandens patrankų buvo mėginama išvaikyti aktyvistų grupes, kurios blokavo kelius, statė barikadas ir surengė išpuolius prieš kai kurių įmonių pastatus, įskaitant Kinijos valstybinę naujienų agentūros „Xinhua“, kurios langai buvo išdaužti.

Nuo ašarinių dujų nukentėjo ir regbio gerbėjai, susirinkę į barus Van Čajaus rajone stebėti Pasaulio taurės finalo.

Buvo matyti, kad policija visą dieną vykdė sulaikymus.

Kinija penktadienį perspėjo netoleruosianti jokių iššūkių Honkongo valdančiajai sistemai ir planuojanti sustiprinti patriotinį švietimą mieste, kuriame jau 22 savaites iš eilės vyksta jaunimo vadovaujami protestai.

Honkongą krečiantys didžiuliai, dažnai smurtiniai, demokratijos šalininkų protestai aptemdė stabilumu garsėjusio finansinio centro reputaciją bei įstūmė jį į nuosmukį.

Pekinas nerodo ketinimų patenkinti protestuotojų reikalavimus dėl didesnių demokratinių laisvių ir policijos atskaitomybės. Savo ruožtu aktyvistai nerodo ketinimų apleisti gatves.

„Vyriausybė ir policija ignoruoja ir atmeta žmonių reikalavimus, todėl turime tęsti judėjimą, kad parodytume, jog tebesiekiame savo tikslų“, – naujienų agentūrai AFP pareiškė kauke prisidengęs 18-metis mitingo dalyvis Gordonas Tsoi.

„Dabar visą vyriausybę kontroliuoja centrinė vyriausybė, todėl mes turime išeiti į gatves, kad apsaugotume laisves, kurių nusipelnome“, – pridūrė dar vienas 17-metis protestuotojas, atsisakęs nurodyti savo vardą.

Policija davė leidimą surengti mitingą vakare miesto komerciniame rajone, tačiau atmetė prašymą leisti pavakare surengti eitynes. Šis sprendimas buvo aiškinamas nuogąstavimais dėl saugumo, atsižvelgiant į jau kelis mėnesius vykstančius susirėmimus.

Kaip ir anksčiau, protestuotojai tiesiog nepaisė draudimo ir pradėjo masinius protestus, nepaisydami areštų ir įkalinimo už dalyvavimą neteisėtuose mitinguose pavojaus.

Vėliau policija atšaukė ir leidimą surengti protestą vakare, tačiau minios jau pradėjo rinktis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.