Atsakomybę už ataką prieš Malio kariuomenės postą prisiėmė „Islamo valstybė“

Džihadistų judėjimas „Islamo valstybė“ (IV) šeštadienį prisiėmė atsakomybę už ankstesnę dieną surengtą 49 gyvybių pareikalavusią ataką prieš vieną kariuomenės postą šalies šiaurės rytuose.

 ​Malyje 53 kariai penktadienį žuvo per „teroristinę ataką“ prieš vieną kariuomenės postą šalies šiaurės rytuose, pranešė vyriausybė.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
 ​Malyje 53 kariai penktadienį žuvo per „teroristinę ataką“ prieš vieną kariuomenės postą šalies šiaurės rytuose, pranešė vyriausybė.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2019-11-02 09:54, atnaujinta 2019-11-03 08:25

„Kalifato kariai užpuolė kariuomenės bazę Indelimano kaime, kur buvo dislokuoti tikėjimo atsisakiusios Malio kariuomenės elementai“, – per savo kanalus socialiniuose tinkluose paskelbė IV.

Penktadienio smūgis tapo viena pražūtingiausių per kelerius pastaruosius metus atakų prieš Malio, krečiamo islamistų kovotojų smurto, kariuomenę.

Malio ginkluotosios pajėgos „pranešė apie 49 žuvusius ir 3 tris sužeistus asmenis bei turtinę žalą, o apie 20 asmenų buvo išgelbėti“, – šeštadienį pranešta ginkluotųjų pajėgų „Facebook“ puslapyje.

Per incidentą kariuomenės poste Indelimano miestelyje Menakos regione, netoli sienos su Nigeriu, taip pat žuvo vienas civilis, per „Twitter“ informavo ryšių ministras Yaya Sangare.

„Padėtis kontroliuojama“, – pridūrė kariuomenės atstovai.

Penktadienį vyriausybė buvo pranešusi, kad per išpuolį žuvo 53 žmonės.

Vienas kariuomenės karininkas pažymėjo, kad apie 17 val. vietos laiku į vietą atvyko kariuomenės daliniai penktadienį ir „perėmė pozicijų kontrolę“.

„Teroristai pietų metu surengė netikėtą išpuolį. Dalis kariuomenės transporto priemonių buvo sunaikinta, kitos buvo išgabentos“, – pranešė karininkas naujienų agentūrai AFP.

Kariuomenė ir vyriausybė penktadienį paskelbė, kad buvo išsiųstas pastiprinimas.

Ataka įvyko praėjus mėnesiui po to, kai per du džihadistų išpuolius netoli sienos su Burkina Fasu žuvo 40 kareivių, nors keli šaltiniai teigė, kad mirčių skaičius buvo sumažintas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.