Prancūzijos „geltonosios liemenės“ susirinko į nacionalinę asamblėją

Prancūzijoje apie 600 „geltonųjų liemenių“ judėjimo protestų organizatorių iš visos šalies penktadienį susirinko į nacionalinę asamblėją Monpeljė mieste aptarti judėjimo ateities.

Zuma Press/Scanpix nuotr.
Zuma Press/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Nov 2, 2019, 10:38 AM

Judėjimo, kuris lapkričio 17 dieną paminės susikūrimo pirmąsias metines, šalininkų susitikimas viename buvusiame muziejuje pietų Prancūzijoje tęsis iki sekmadienio.

„Turime padaryti kažką nepaprasta“ minėtai datai pažymėti, pareiškė Grenoblio atstovė Fabienne. Ji, kaip ir kiti dalyviai, žurnalistams pasakė tik savo vardą.

Jacques'as, deleguotas iš Lilio, pažymėjo: „Šis susirinkimas parodo „geltonųjų liemenių“ judėjimo mastą.“

Asamblėjoje tikimasi sulaukti apie 200 delegacijų; susirinkimo metu vyks seminarai, kuriuose bus svarstomi klausimai, kaip reaguoti į griežtą policijos taktiką arba kaip bendradarbiauti su kitais protestuotojų judėjimais.

„Pradėjome patirdami sunkias represijas... suprasdami, kad problemas privalu spręsti skubiai. Dabar atėjo laikas ilgalaikiam darbui, remiantis tvirtu pagrindu“, – kalbėjo paskirtasis asamblėjos atstovas spaudai Christophe'as Chapuis'as.

Pernai prasidėjusio „geltonųjų liemenių“ judėjimo šalininkai apkaltino Prancūzijos prezidentą Emmanuelį Macroną ignoruojant paprastų Prancūzijos žmonių kasdienius sunkumus.

Šiuo metu judėjimo dalyvių skaičius yra smarkiai sumažėjęs, palyginus praeitų metų lapkričiu, kai visoje Prancūzijoje protestavo daugiau nei 280 tūkst. žmonių.

Vis dėlto aktyvistų grupelės šeštadienį susirinko į demonstracijas įvairiuose Prancūzijos miestuose, tvirtindamos, kad E. Macronas vis dar ignoruoja tokių atskirties grupių kaip neturtingi dirbantieji poreikius.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.