Salvadoras išsiuntė Venesuelos diplomatus

Salvadoras liepė Karakaso diplomatams per dvi paras palikti šalį, laikydamasis prezidento Nayibo Bukele pozicijos, kad Venesuelos prezidento Nicolas Maduro vyriausybė yra neteisėta.

Juanas Guaido.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Juanas Guaido.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Nov 3, 2019, 12:51 PM

Iš viso jau daugiau nei 50 valstybių Venesuelos laikinuoju lyderiu pripažįsta Nacionalinio Susirinkimo pirmininką Juaną Guaido.

Birželį, dar varžydamasis dėl valstybės vadovo posto, N. Bukele žadėjo palaikyti „tolimus“ santykius su Karakasu ir artimus ryšius su Jungtinėmis Valstijomis, reikalaujančiomis, kad N. Maduro atsisakytų valdžios.

„Salvadoro vyriausybė išsiunčia Nicolas Maduro režimo diplomatinį korpusą“, – vėlai šeštadienį buvo paskelbta N. Bukele paskyroje socialiniame tinkle „Twitter“.

JAV ambasadorius Ronaldas Johnsonas teigiamai sureagavo į tokį sprendimą.

„Sveikiname prezidento Nayibo Bukele vyriausybę, užtikrinusią, kad Salvadoras bus teisingoje istorijos pusėje“, – parašė diplomatas tviteryje.

Kairuolio N. Maduro vyriausybė, besistengianti išlaikyti valdžią savo rankose žlungant Venesuelos ekonomikai, įkalino daug opozicijos lyderių, ir yra kaltinama dėl kankinimų bei savavališko arešto.

Vis tik N. Maduro tebeturi tvirtą palaikymą Jungtinėse Tautose, ypač iš Rusijos ir Kinijos.

Karakasas uždraudė J. Guaido keliauti į užsienį, šiam balandį pamėginus surengti karinį perversmą, kuris patyrė nesėkmę.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.