Izraelyje tiriamas vaizdo įrašas, kuriame matyti, kaip šaunama į nugarą palestiniečiui

Izraelio policija sekmadienį pranešė, kad buvo pradėtas tyrimas ir nuo pareigų nušalinti keli pareigūnai, internete pasirodžius vaizdo įrašui, kuriame, regis, matyti, kaip pasienietė iššauna vienam palestiniečiui į nugarą kulką plastikiniu galiuku.

 Izraelio policija sekmadienį pranešė, kad buvo pradėtas tyrimas ir nuo pareigų nušalinti keli pareigūnai, internete pasirodžius vaizdo įrašui, kuriame, regis, matyti, kaip pasienietė iššauna vienam palestiniečiui į nugarą kulką plastikiniu galiuku.<br> Reuters/Scanpix nuotr.
 Izraelio policija sekmadienį pranešė, kad buvo pradėtas tyrimas ir nuo pareigų nušalinti keli pareigūnai, internete pasirodžius vaizdo įrašui, kuriame, regis, matyti, kaip pasienietė iššauna vienam palestiniečiui į nugarą kulką plastikiniu galiuku.<br> Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Nov 4, 2019, 9:54 AM

Izraelio televizija „Channel 13“ parodė šį įrašą šeštadienį vakare. Jame girdėti, kaip sienos apsaugos pareigūnai, priklausantys izraeliečių policijos pajėgoms, viename iš Vakarų Kranto kontrolės postų Jeruzalės pakraštyje liepia palestiniečiui atgręžti nugarą.

Rankas iškėlusiam vyrui pradėjus eiti tolyn viena pareigūnė iššauna plastikinę kulką. Tokie šaudmenys paprastai naudojami miniai valdyti, bet gali mirtinai sužaloti, kai šaunama iš arti.

Įraše matyti, kaip vyras akimirksniu krenta ant žemės ir pradeda šaukti iš skausmo.

Policijos atstovas Micky Rosenfeldas pareiškė, kad Teisingumo ministerija ėmėsi tirti incidentą, pasak jo, įvykusį prieš pusantrų metų.

„Kai tik tapo žinoma apie incidentą, ta pasienio apsaugos pareigūnė buvo nušalinta nuo pareigų, – nurodė jis. – Kiti pasienio policininkai taip pat buvo nušalinti, o dalis jų buvo perkelti į kitas pareigas.“

Sekmadienį Palestinos išsivadavimo organizacija (PLO) pasmerkė žydų valstybę dėl incidento ir paragino Jungtines Tautas imtis veiksmų.

„Vaizdo įraše matyti aklo sionistų rasizmo mastas“, – teigė PLO.

Izraelis yra okupavęs Vakarų Krantą nuo 1967 metų.

Šioje teritorijoje gyvena apie 3 mln. palestiniečių, taip pat per 400 tūkst. izraeliečių, apsigyvenusių nausėdijose, kurios pagal tarptautinę teisę yra neteisėtos.

Izraeliečių įrengti sienos kontrolės punktai yra viena pagrindinių nesutarimų su palestiniečiais priežasčių.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.