Honkonge peiliu pasikėsinta į Pekiną palaikantį įstatymų leidėją

Trečiadienį peiliu pasikėsinta į Pekino poziciją remiantį Honkongo įstatymų leidėją ir kandidatą šį mėnesį vyksiančiuose vietos rinkimuose. Incidentas įvyko jo rinkimų kampanijos metu.

 ​Trečiadienį peiliu pasikėsinta į Pekino poziciją remiantį Honkongo įstatymų leidėją ir kandidatą šį mėnesį vyksiančiuose vietos rinkimuose. Incidentas įvyko jo rinkimų kampanijos metu.<br>AFP/Scanpix nuotr.
 ​Trečiadienį peiliu pasikėsinta į Pekino poziciją remiantį Honkongo įstatymų leidėją ir kandidatą šį mėnesį vyksiančiuose vietos rinkimuose. Incidentas įvyko jo rinkimų kampanijos metu.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Nov 6, 2019, 10:10 AM

„Šis rytas – tamsi Honkongo rajono tarybos rinkimų diena, – sakė Pekiną remiantis įstatymų leidėjas Junius Ho, jo komentarą citavo „South China Morning Post“. – Kandidatas buvo sąmoningai užpultas. Nebėra jokios tvarkos“.

Vaizdo įrašuose matyti, kad užpuolikas prisiartino prie J. Ho ir paprašė kartu nusifotografuoti, tačiau išsitraukė ne fotoaparatą, bet peilį, kuriuo dūrė J. Ho į krūtinę. Įstatymų leidėjas ir kiti aplink jį buvę žmonės užpuoliką sulaikė.

J. Ho reporteriams sakė, jog žaizda buvo nedidelė, maždaug 2 cm gylio. Nuo didesnių sužalojimų J. Ho apsaugojo šonkauliai.

Honkongo vyriausybė išpuolį pasmerkė ir perspėjo nenaudoti smurto politinėms pažiūroms reikšti.

„Vyriausybė tikrai netoleruos jokių smurtinių veiksmų“, – sakė Honkongo vyriausybės atstovas.

Įtampa šiame pusiau autonominiame mieste yra išaugusi jau keletą mėnesių vykstant prieš vyriausybę nukreiptiems protestams.

Protestuotojų judėjimo atstovai J. Ho ypač nemėgsta po to, kai šis buvo pastebėtas spaudžiant ranką protestuotojus liepos 21 d. metro užpuolusiems vyrams, pastarojo išpuolio metu buvo sužeisti 45 protestuotojai.

Šis incidentas įvyko praėjus vos kelioms dienoms nuo kito užpuoliko bandymo subadyti už demokratines teises pasisakantį aktyvistą – užpuolikui pavyko tik nukąsti aktyvisto ausį.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.