Seulas už 16 žmonių nužudymą deportavo du šiaurės korėjiečius

Pietų Korėja ketvirtadienį pranešė išsiuntusi iš šalies du vyrus iš Šiaurės Korėjos, kai buvo nustatyta, kad prieš pasprukdami į Seulą jie nužudė 16 savo žvejybos laivo įgulos narių.

 Pietų Korėja ketvirtadienį pranešė išsiuntusi iš šalies du vyrus iš Šiaurės Korėjos, kai buvo nustatyta, kad prieš pasprukdami į Seulą jie nužudė 16 savo žvejybos laivo įgulos narių.<br> AFP/Scanpix nuotr.
 Pietų Korėja ketvirtadienį pranešė išsiuntusi iš šalies du vyrus iš Šiaurės Korėjos, kai buvo nustatyta, kad prieš pasprukdami į Seulą jie nužudė 16 savo žvejybos laivo įgulos narių.<br> AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Nov 7, 2019, 12:32 PM

Trečią dešimtį einantys vyrai buvo apklausti Pietų Korėjos pareigūnų, kai šeštadienį jie buvo surasti netoli jūrinės sienos Japonijos (Rytų) jūroje.

Tyrimo metu buvo nustatyta, kad šie asmenys nužudė 16 žvejų, buvusių tame pat laive, o tada paspruko į Pietų Korėją, pranešė Seulo Susivienijimo ministerija.

Vyrai ketvirtadienį buvo deportuoti į Šiaurės Korėją per Panmundžomo paliaubų kaimelį, esantį Korėjos pusiasalį dalijančioje Demilitarizuotojoje zonoje (DMZ).

Pchenjanas buvo iš anksto informuotas apie šį planą, žurnalistams sakė ministerijos atstovas spaudai Lee Sang-minas.

„Buvo nuspręsta, kad leidus jiems integruotis į mūsų visuomenę, jie keltų grėsmę mūsų žmonių gyvybei bei saugumui“, – kalbėjo jis.

Daugiau detalių apie žudynes ar laivo buvimo vietą nepranešta.

Daugiau nei 30 tūkst. šiaurės korėjiečių pabėgo iš izoliuotos šalies į kaimyninę Pietų Korėją nuo tada, kai prieš daugiau nei 65 metus Korėjos pusiasalis buvo padalytas į dvi valstybes, rodo vyriausybės duomenys. Daugelį šių žmonių bėgti privertė skurdas ir badas.

Iš Šiaurės Korėjos pabėgusius asmenis iškart po atvykimo apklausia Pietų Korėjos žvalgybos pareigūnai. Tada jie tris mėnesius praleidžia specialioje vyriausybės mokymo įstaigoje. Vėliau jie paleidžiami, kad galėtų integruotis į visuomenę.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.