Šnipinėjimu kaltinamas asmuo sulaukė geros žinios: V. Putinas apdovanojo asmeniškai

Šnipinėjimu rusams kaltinamas buvęs Bulgarijos įstatymų leidėjas Maskvoje gavo specialų Rusijos prezidento Vladimiro Putino apdovanojimą.

 Šnipinėjimu rusams kaltinamas buvęs Bulgarijos įstatymų leidėjas Maskvoje gavo specialų Rusijos prezidento Vladimiro Putino apdovanojimą.<br> Reuters/Scanpix nuotr.
 Šnipinėjimu rusams kaltinamas buvęs Bulgarijos įstatymų leidėjas Maskvoje gavo specialų Rusijos prezidento Vladimiro Putino apdovanojimą.<br> Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Nov 7, 2019, 5:05 PM

Nikolajus Malinovas Kremliuje lankėsi lapkričio 4-ąją, o vėliau davė interviu Rusijos valstybinei televizijai, rašo „Radio Free Europe“.

Šis atvejis dar labiau įkaitino Bulgarijoje tebesitęsiantį šnipinėjimo skandalą. Vienas Rusijos diplomatas dėl nelegalios veiklos jau buvo išsiųstas iš šalies.

Bulgarijos prokurorai praėjusį mėnesį kaltinimus šnipinėjimu ir pinigų plovimu rusų organizacijoms pareiškė ir N.Malinovui.

Jis buvo paleistas į laisvę sumokėjęs 25 tūkst. eurų užstatą, o jam įsakyta nepalikti šalies.

Tačiau Bulgarijos generalinis prokuroras patvirtino, kad N.Malinovui buvo leista šalį palikti nuo lapkričio 1 iki 5 dienos.

Buvęs parlamentaras vadovavo organizacijai „Rusofilų nacionalinis judėjimas“ ir yra kaltinamas dviems rusų organizacijoms perdavęs Bulgarijos valstybines paslaptis.

Tačiau Kremlius savo šnipą dosniai apdovanojo.

Jam V.Putinas viešnagės metu įteikė draugystės ordiną ir piniginį 2,5 mln. rublių (35 tūkst. eurų) apdovanojimą.

N.Malinovas rusų valstybinėje televizijoje paklaustas tvirtino, kad jo gimtos šalies teisėsaugai užteko apdovanojimo gavimo argumento, kad leistų jam kelioms dienoms išvykti.

Tačiau Bulgarijos teisėsauga, net ir N.Malinovui vaikštant laisvėje, kapstosi vis giliau ir mėgina atrasti visus slaptus parlamentaro ryšius, kurių gali būti gausybė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.