Izraelio teismas atmetė rusų programišiaus apeliaciją dėl jo išdavimo JAV

Izraelio Aukščiausiasis Teismas sekmadienį paliko galioti sprendimą patenkinti Vašingtono prašymą išduoti vieną įtariamą Rusijos programišių, ieškomą Jungtinėse Valstijose dėl įtariamo sukčiavimo.

 Izraelio Aukščiausiasis Teismas sekmadienį paliko galioti sprendimą patenkinti Vašingtono prašymą išduoti vieną įtariamą Rusijos programišių, ieškomą Jungtinėse Valstijose dėl įtariamo sukčiavimo.<br> AFP/Scanpix nuotr.
 Izraelio Aukščiausiasis Teismas sekmadienį paliko galioti sprendimą patenkinti Vašingtono prašymą išduoti vieną įtariamą Rusijos programišių, ieškomą Jungtinėse Valstijose dėl įtariamo sukčiavimo.<br> AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Nov 10, 2019, 2:52 PM, atnaujinta Nov 10, 2019, 2:56 PM

Izraelio teisingumo ministerija praėjusį mėnesį užbaigė procedūras dėl Aleksejaus Burkovo išdavimo. Pareiškime nebuvo nurodyta nei planuojama ekstradicijos data, nei tikslūs kaltinimai Rusijos piliečiui, kuris buvo suimtas Izraelyje 2015 metais.

A. Burkovas sprendimą apskundė Aukščiausiajame Teisme ir paprašė jį išsiųsti į Maskvą arba ekstradiciją į JAV susieti su sąlyga, kad jis bet kokią galimą įkalinimo bausmę atliks Rusijoje.

Apeliacija atmesta“, – sekmadienio sprendime rašė trijų Aukščiausiojo Teismo teisėjų komisija.

Teisėjai pažymėjo, kad sprendimas išduoti A. Burkovą buvo priimtas „nuodugniai apsvarsčius visas aplinkybes“.

A. Burkovo vardą kelis kartus minėjo Rusijos ir žydų valstybės žiniasklaida, pranešdama apie potencialų apsikeitimą kaliniais, į kurį galėtų būti įtraukta Naama Issachar – Izraelio ir JAV pilietė, nuteista Rusijoje už marihuanos gabenimą.

Anot izraeliečių žiniasklaidos, N. Issachar šeima ketino prašyti Izraelio Aukščiausiojo Teismo užkirsti kelią A. Burkovo ekstradicijai, tikėdamiesi pasiekti susitarimą, kad moteris būtų paleista.

26 metų izraelietė balandį buvo sulaikyta už 9 g kanapių įvežimą bagaže, kai sustojo Maskvos tranzito zonoje, keliaudama iš Indijos į Izraelį.

Anksčiau spalį ji buvo nuteista kalėti septynerius su puse metų už šio narkotiko gabenimą ir laikymą.

Paskelbus nuosprendį Izraelio ministras pirmininkas Benjaminas Netanyahu pareiškė, kad būtų „dėkingas“ Rusijos prezidentui Vladimirui Putinui, jei jis pasidomėtų šia byla.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.