Protestuotojai nusiaubė Honkongo metropoliteno stotį, įsiveržė į prekybos centrą

Protestuotojai Honkonge sekmadienį daužė langus metropoliteno stotyje ir prekybos centre, o policija keliuose miesto rajonuose suėmė žmonių, demonstrantams piktinantis dėl vieno iš jų žūties bei prodemokratiškų parlamento narių areštų.

 Protestuotojai Honkonge sekmadienį daužė langus metropoliteno stotyje ir prekybos centre, o policija keliuose miesto rajonuose suėmė žmonių, demonstrantams piktinantis dėl vieno iš jų žūties bei prodemokratiškų parlamento narių areštų.<br> Reuters/Scanpix nuotr.
 Protestuotojai Honkonge sekmadienį daužė langus metropoliteno stotyje ir prekybos centre, o policija keliuose miesto rajonuose suėmė žmonių, demonstrantams piktinantis dėl vieno iš jų žūties bei prodemokratiškų parlamento narių areštų.<br> Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2019-11-10 16:50

Protestai Honkonge tęsiasi jau šeštą mėnesį, aktyvistams teigiant, kad Kinijos valdžia mažina autonomiją ir riboja vakarietiško stiliaus piliečių laisves, pažadėtas tuomet, kai 1997 metais ši buvusi britų kolonija buvo sugrąžinta Kinijai.

Honkongo šiaurės rytiniame Ša Tino rajone teko uždaryti metropoliteno stotį, kai protestuotojai išdaužė langus ir apgadino bilietų terminalą. Reporteriai matė, kaip policija gyvenamajame komplekse kitoje rajono vietoje sulaikė tris vyrus, tačiau sulaikymo priežastis nėra aiški.

Šiaurės vakariniame Tuen Muno rajone maždaug trys dešimtys juodai apsirengusių protestuotojų įsiveržė į prekybos centrą „Citywalk“. Dauguma jų elgėsi taikiai, tačiau vienas lazda daužė langus, o kiti restorane apvertė stalus. Gatvėje įvykius stebėję žmonės policininkus apšaukė „tarakonais“.

Vakariniame Cuen Vano rajone policija panaudojo ašarines dujas prieš keturis vyrus ir vieną moterį, kurie, kaip įtariama, siaubė parduotuves.

Kaulūne parduotuvių centre „Festival Walk“ reporteriai matė prie nedidelio kraujo klano gulintį vyrą ir šalia stovinčius policininkus. To vyro būklė ir galimų sužeidimų priežastys neaiškios.

Aktyvistai reikalauja pusiau autonominės Kinijos teritorijos lyderės Carrie Lam (Keri Lam) atsistatydinimo.

Šeštadienį policija sulaikė šešis parlamento narius, kuriuos kaltina trikdžius vietos parlamento darbą per gegužės 11 dienos posėdį, kuomet buvo svarstomas prieštaringai vertinamas ekstradicijos įstatymo projektas. Vėliau visi jie buvo paleisti už užstatą.

Demonstrantai taip pat minėjo universiteto studento, kuris praėjusį pirmadienį nukrito nuo automobilių stovėjimo aikštelės, kai policija prieš protestuotojus panaudojo ašarines dujas, mirtį. Penktadienį mirusio 22 metų studento nukritimo aplinkybės nėra visai aiškios, tačiau daug kas kaltina policiją naudojant per griežtas priemones, įskaitant įprastą ašarinių ir paprikinių dujų naudojimą.

Honkongas rengiasi rajonų tarybų rinkimams lapkričio 24 dieną. Jie yra laikomi gyventojų nuomonės apie valdžią atspindžiu.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.