Honkonge ketvirtadienį uždaromos visos mokyklos

Ketvirtadienį Honkonge bus uždarytos visos mokyklos, pamokos nevyks dėl transporto trikdžių ir saugumo, trečiadienį pranešė Honkongo švietimo biuras, skelbia „Reuters“.

 ​Ketvirtadienį Honkonge bus uždarytos visos mokyklos, pamokos nevyks dėl transporto trikdžių ir saugumo, trečiadienį pranešė Honkongo švietimo biuras, skelbia „Reuters“.<br>AFP/Scanpix nuotr.
 ​Ketvirtadienį Honkonge bus uždarytos visos mokyklos, pamokos nevyks dėl transporto trikdžių ir saugumo, trečiadienį pranešė Honkongo švietimo biuras, skelbia „Reuters“.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Nov 13, 2019, 10:48 AM

Pastaroji institucija paskelbė oficialų pareiškimą, kuriuo ragina protestuotojus nutraukti smurtinius veiksmus.

Trečiadienį Honkongas ruošiasi demonstrantų susirėmimams su policija – prieš vyriausybę nusiteikę protestuotojai trečią dieną iš eilės paralyžiavo kai kurias Honkongo dalis. Uždaromi keliai, mokyklos ir nemažai parduotuvių.

Pietų piko metu Centriniame verslo rajone kelius blokavo maždaug tūkstantis protestuotojų. Dėvėdami kaukes ir biurui tinkančius oficialius drabužius jie žygiavo gatvėmis, mėtė plytas prabangiausių miesto namų ir parduotuvių teritorijoje.

Policijos pajėgos mėgino išvaikyti minias, kai kurie protestuotojai buvo parversti ant žemės, kiti – talžomi guminėmis lazdomis.

Policijos atstovui antradienį paskelbus, kad miestas balansuoja „ant visiško žlugimo ribos“, naktį policija ir protestuotojai susirėmė universiteto miesteliuose. Kai kuriuose universiteto vietose įtampa išliko ir trečiadienį.

Praėjusią naktį aktyvistai blokavo kelius, padegė kelis automobilius, į policijos nuovadą svaidė Molotovo kokteilius ir apgadino prekybos centrą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.