Honkongo universitete vis dar užsibarikadavę apie 100 protestuotojų

Maždaug 100 protestuotojų vis dar yra užsibarikadavę Honkongo politechnikos universitete, antradienį per spaudos konferenciją sakė šio pusiau autonominio miesto vadovė Carrie Lam.

​Maždaug 100 protestuotojų vis dar yra užsibarikadavę Honkongo politechnikos universitete, antradienį per spaudos konferenciją sakė šio pusiau autonominio miesto vadovė Carrie Lam.<br>AFP/Scanpix nuotr.
​Maždaug 100 protestuotojų vis dar yra užsibarikadavę Honkongo politechnikos universitete, antradienį per spaudos konferenciją sakė šio pusiau autonominio miesto vadovė Carrie Lam.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Nov 19, 2019, 9:49 AM, atnaujinta Nov 19, 2019, 10:54 AM

Vadovės teigimu, apie 600 kitų protestuotojų, kurie taip pat buvo užsibarikadavę universiteto miestelyje, pasidavė policijai.

Pasak C. Lam, Honkongo vyriausybė bando rasti „taikų aklavietės tarp protestuotojų ir policijos sprendimą“ ir paragino visus universitete tebesančius žmones pasiduoti.

Tarp institucijoms jau pasidavusių žmonių buvo 200 nepilnamečių. Jiems buvo leista eiti namo, prieš tai atlikus tapatybės patikrinimus.

Dėl nesibaigiančių neramumų Honkonge antradienį dauguma mokyklų ir darželių vis dar lieka uždaryti.

Demonstracijos Honkonge prasidėjo dar birželio mėnesį prieš ekstradicijos į žemyninę Kiniją įstatymo projektą. Protestai vėliau peraugo į raginimus vykdyti demokratines reformas ir atlikti tyrimus dėl policininkų smurto prieš protestuotojus.

Universitetas tapo naujausių protestuotojų ir policininkų susirėmimų vieta.

Honkongas – buvusi Didžiosios Britanijos kolonija. Didžioji Britanija 1997 metais grąžino Honkongą Kinijai, kuri sutiko valdyti Honkongą pagal „viena šalis, dvi sistemos“ susitarimą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.