Per susirėmimus su džihadistais Malyje žuvo 24 kariai

24 Malio kariai ir 17 džihadistų kovotojų žuvo susirėmimuose šalies rytuose, antradienį pranešė kariuomenė.

​24 Malio kariai ir 17 džihadistų kovotojų žuvo susirėmimuose šalies rytuose, antradienį pranešė kariuomenė.
​24 Malio kariai ir 17 džihadistų kovotojų žuvo susirėmimuose šalies rytuose, antradienį pranešė kariuomenė.
​24 Malio kariai ir 17 džihadistų kovotojų žuvo susirėmimuose šalies rytuose, antradienį pranešė kariuomenė.
​24 Malio kariai ir 17 džihadistų kovotojų žuvo susirėmimuose šalies rytuose, antradienį pranešė kariuomenė.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

2019-11-19 10:15

Kariuomenės teigimu, Malio ir Nigerio pajėgos pirmadienį vykdė bendrą operaciją, kai konvojų netoli Tabankorto miesto užpuolė teroristai.

Pasak Malio kariuomenės, iš viso žuvo 24 kariai, dar 29 buvo sužeisti, kariuomenė taip pat patyrė turtinių nuostolių. Susirėmimuose taip pat žuvo 17 džihadistų, dar šimtai įtariamų kovotojų buvo suimti.

Šiuo metu suimtieji yra laikomi Nigerio kariuomenės.

Anksčiau taip pat buvo išplatintas pranešimas, kuriame skelbta apie mažesnį žuvusiųjų skaičių ir kontrataką, kurioje esą dalyvavo Prancūzijos ir Nigerio pajėgos.

Pirmadienio išpuolis yra dar vienas skaudus smūgis Malio kariuomenei, per pastarąjį mėnesį dviejose džihadistų atakose netekusiai 100 karių.

Šiaurės Malio kontrolę 2012 m. perėmė džihadistai, tačiau vėliau juos išstūmė Prancūzijos vedamos tarptautinės karinės pajėgos.

Nuo tada Malio, Nigerio ir Burkina Faso pasienio regionai tapo vis pasikartojančių susirėmimų su džihadistų kovotojais vieta.

Nepaisant kaimyninių Afrikos šalių, 13 tūkst. karių Jungtinių Tautų (JT) taikos palaikymo misijos Malyje (MINUSMA) ir buvusios kolonizatorės Prancūzijos pagalbos, Malio kariuomenei nepavyksta suvaldyti džihadistų.

Pirmadienį, viešėdamas kaimyniniame Senegale, Prancūzijos premjeras Edouardas Philippe'as paragino visas Vakarų Afrikos šalis padėti kovoti su džihadistų grupuotėmis Sahelio regione.

„Aišku yra viena – džihadistų grupuotės kuo greičiau pasinaudos mūsų silpnybe, mūsų koordinacijos trūkumu, mūsų ryžto ar pratybų trūkumu“, – pradėdamas Tarptautinį Dakaro taikos ir saugumo forumą sakė E. Philippe'as.

Prancūzijos prezidentas Emmanuelis Macronas taip pat pažadėjo „artimiausiomis savaitėmis“ imtis sprendimų dėl to, kaip Prancūzija galėtų padėti susitvarkyti su džihadistų smurtu Sahelyje.

Pasak jo, saugumo srityje buvo padaryta pažanga, o artimiausiu metu esą bus paskelbta G5 pajėgų Malyje, Burkina Fase ir Nigeryje pertvarka.

Anksčiau lapkritį Prancūzija paskelbė apie aukšto džihadistų lyderio Ali Maychou Malyje nužudymą. Prancūzijos gynybos ministerijos teigimu, nukautas džihadistas buvo antras aukščiausias teroristų lyderis Sahelyje.

Marokietis A. Maychou priklausė „Musulmonų ir islamo palaikymo grupei“ (GSIM) Malyje, atsakingai už vienus didžiausių teroristinių išpuolių Sahelyje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.