Svajonių vaikinas pasirodė esąs maniakas – aukas viliojo ištobulintu būdu

Lenkijos kurortinio pajūrio miesto Kolobžego gyventojai negali patikėti, jog verslininkas bei sveikuolių klubo vicepirmininkas Mariuszas G. yra žudikas maniakas.

 Patrauklus, mielas, rūpestingas – vyras apsukdavo galvas merginoms, o tada jas nužudydavo.<br> 123rf.com nuotr.
 Patrauklus, mielas, rūpestingas – vyras apsukdavo galvas merginoms, o tada jas nužudydavo.<br> 123rf.com nuotr.
Pareigūnai kaltinami abejingumu, nes nesuėmė vyro po pirmo nužudymo.<br>„Reuters“/„Scanpix“ nuotr.
Pareigūnai kaltinami abejingumu, nes nesuėmė vyro po pirmo nužudymo.<br>„Reuters“/„Scanpix“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Specialiai „Lietuvos rytui“, Varšuva

2019-11-20 20:02

Visuomet galantiškas, paslaugus, kvepiantis, išblizgintais batais ir želė suteptais plaukais vyriškis aplinkiniams ir bendradarbiams buvo sudaręs ne tiktai gražuolio, bet ir širdingo žmogaus įvaizdį. Ypač geros nuomonės apie jį buvo sveikuolių klubui priklausančios moterys, kurios 43 metų Mariuszą vadino svajonių vaikinu.

Prieš kelias dienas minėtas svajonių vaikinas policininkams pagaliau prisipažino nužudęs tris moteris. Vyras tvirtino, kad tai buvo vien trumpalaikės seksualinės partnerės, kurias nužudydavo įsiaudrinęs per konfliktą.

Bet tardytojai mano, kad gražuolis viską smulkmeniškai suplanuodavo – tikslingai apsimesdavo įsimylėjęs, žadėdavo vesti, o kai moterys jį įrašydavo kaip bendraturtį ar paimdavo banke paskolą, nužudydavo.

Policininkai jau tris mėnesius tardė šį sveikuolį, įtardami, kad yra susijęs su minėtų moterų dingimu.

Mariuszas užsispyręs viską neigė, o prisipažino tik po to, kai iš Vokietijos atgabentas specialiai apmokytas policijos šuo rado miške prieš penkis mėnesius kirviu užkapotą ir užkastą paskutinę auką – 11 metų už jį vyresnę Boguslawą R.

Gretimame miškelyje buvo surastos užkastos ir dvi kitos moterys, atitinkamai 6 ir 12 metų jaunesnės už žudiką.

Policijos psichologas nustatė, kad Mariuszas pažinčiai ieškojo vienišų moterų, išgyvenančių dvasinę krizę po skyrybų ar kitų gyvenimo nesėkmių.

Pats išgyvenęs skyrybas ir po jų grįžęs gyventi pas tėvus Mariuszas naujų moterų ieškojo pažinčių tinklalapiuose ir susitikdavo tik su tomis, kurios turi savo butą, mašiną.

Tardytojai aiškinasi, ar Mariuszas nėra susijęs su dar dviejų moterų dingimu.

Kolobžego gyventojai vis dėlto kaltina vietos policiją neveiklumu, kad nesuėmė įtariamojo po pirmojo nužudymo, nes tai būtų išsaugoję gyvybę kitoms dviem moterims.

Pastarųjų tėvai teigia, jog policininkai patikėjo Mariuszo iš aukų telefonų siųstomis žinutėmis artimiesiems, kad išvyksta gyventi į užsienį, ir aktyviai netyrė kitų įtarimų.

37 metų Anetos D. motina, gyvenanti Švedijoje, negalėjo patikėti, jog jos duktė išvyko nežnia kur nieko jai nepasakiusi.

Apie tai žinutės iš moters telefono su perspėjimu „nesirūpinti ir neieškoti manęs užsienyje“ buvo išsiųstos tik kelioms draugėms ir pusbroliui, o po to telefonas buvo visam laikui išjungtas.

Motinai dar didesnis įtarimas kilo pamačius skelbimą, jog kažkas už 280 tūkst. zlotų (65 tūkst. eurų) parduoda moters butą.

Notaro kontoroje motina išsiaiškino, jog butą pardavė Anetos D. įgaliojimą turėjęs Mariuszas. Jis pareiškė, jog moteris butą jam leido parduoti taip atsiskaitydama už tarpusavio skolas, o policininkai tuo nesuabejojo, nes patikėjo gera vyro reputacija.

Priekaištų policininkams turi ir 31 metų Iwonos K. tėvai.

Jų duktė tapo pirmąja maniako auka, o jos likimą nulėmė tai, kad atsitiktinai nusipirko butą toje laiptinėje, kurioje gyveno žudikas.

Mergina išgyveno depresiją po skyrybų su vyru, o į Kolobžegą atvyko kartu su dukrele norėdama pakeisti gyvenamąją vietą ir susirasti geresnį darbą.

Kartą Iwona K. paliko dukrelę kaime tėvams ir pradingo išėjusi iš savo buto.

Jiems duktė buvo pasakiusi, jog turi naują sužadėtinį, bet neužsiminė, kad Mariuszą jau įteisino kaip buto bendraturtį ir paėmė jo prašomą 100 tūkst. zlotų (23,3 tūkst. eurų) paskolą banke.

Rimtai Mariuszo asmenybe bei 3 moterų dingimu policija susidomėjo tik po to, kai triukšmą sukėlė Boguslawos R. artimieji. Pastarieji įtarė, kad vyro rodomi jausmai anūkus auginančiai vyresnei moteriai yra apsimestiniai, ir bandė visokeriopai ją atkalbėti nuo draugystės.

Bet moteris aklai įsimylėjo tariamą sužadėtinį, jo vardu perrašė butą ir du automobilius, o po to netikėtai dingo žinute pranešusi, kad išvyksta gyventi į užsienį. Giminės tuo metu nepatikėjo ir privertė policininkus areštuoti Mariuszą.

Jis viską neigė net ir tada, kai viename jo išsinuomotame neveikiančios skerdyklos garaže policija rado ankstesnėms aukoms priklausiusius automobilius.

Paaiškėjo, jog žudikas viešumoje buvo dviveidis chameleonas – visuomenėje vaidino galantišką ir kultūringą, tačiau savo laiptinės kaimynų nevengdavo iškeikti, mušdavo pirmąją žmoną ir dėl ko nekart jį drausmino socialiniai darbuotojai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.