Suomija ketina surengti viršūnių susitikimą Baltijos jūros apsaugos klausimais

Suomija planuoja surengti viršūnių susitikimą Baltijos jūros ekologinių problemų klausimais, pirmadienį pareiškė Suomijos ministras pirmininkas Antti Rinne.

Suomijos ministras pirmininkas Antti Rinne.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Suomijos ministras pirmininkas Antti Rinne.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Nov 25, 2019, 7:32 PM

„Vienas mano vyriausybės tikslų – prisidėti prie Baltijos jūros apsaugos. Planuojame surengti viršūnių susitikimą dėl šios jūros būklės, siekdami konkretaus tikslo – surinkti papildomų lėšų šiai veiklai.

Jau labai daug nuveikėme ekologijos klausimais ir [ateityje] veiksime drauge“, – sakė A.Rinne po susitikimo su Rusijos vyriausybės vadovu Dmitrijumi Medvedevu.

Kalbėdamas apie bendradarbiavimą gamtos apsaugos srityje A.Rinne taip pat sakė, kad Suomijai yra ką pasiūlyti Rusijai atliekų tvarkymo srityje.

„Kalbama apie pramoninių atliekų ir nuotekų valymą. Suomija turi naujausią patirtį atliekų tvarkymo srityje, nes prieš 10 metų beveik pusė komunalinių atliekų būdavo išmetama į sąvartynus, o dabar ten patenka tik 1 procentas [atliekų]“, – sakė Suomijos premjeras.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.