Nutukusiems pareigūnams paskelbė ultimatumą: svorio metimas arba išmetimas iš darbo

„Numeskite svorio arba neteksite darbo“, – su tokiu reikalavimu susidūrė Turkmėnistano policijos pareigūnai.

„Numeskite svorio arba neteksite darbo“, – su tokiu reikalavimu susidūrė Turkmėnistano policijos pareigūnai.Vidaus reikalų ministerija įsakė pareigūnams iki šių metų gruodžio 25 dienos pasiekti gerą fizinę formą, jei jie nori išlaikyti savo darbus.<br>123rf.com nuotr.
„Numeskite svorio arba neteksite darbo“, – su tokiu reikalavimu susidūrė Turkmėnistano policijos pareigūnai.Vidaus reikalų ministerija įsakė pareigūnams iki šių metų gruodžio 25 dienos pasiekti gerą fizinę formą, jei jie nori išlaikyti savo darbus.<br>123rf.com nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Nov 26, 2019, 9:25 PM

Vidaus reikalų ministerija įsakė pareigūnams iki šių metų gruodžio 25 dienos atstatyti gerą fizinę formą, jei jie nori išlaikyti savo darbus.

Kai kuriems pareigūnams taip pat siūloma raginti savo išvykusius giminaičius sugrįžti į šalį. Policininkai ryžosi prabilti apie šią padėtį, tačiau kalba anonimiškai, bijodami valdžios veiksmų.

Teigiama, kad pareigūnai negalės sverti daugiau nei 100 kg, nes naujasis šalies vidaus reikalų ministras nemėgsta „storų pareigūnų“. Tie, kurio šio reikalavimo neįvykdys, bus atleisti, nepaisant jų nuopelnų, statuso ar kitų gebėjimų.

Panašios priemonės buvo pasitelktos kaimyniniame Tadžikistane ir Uzbekistane. Pareigūnai pastaruoju metu vis dažniau bėgioja, eina į sporto sales ir mankštinasi miestų parkuose.

Nauja policijos rekvalifikacijos sistema taip pat griežtai vertins tuos policininkus, kurių giminaičiai turi duomenų apie teistumą ar gyvena užsienyje.

Tai nėra vienintelės priemonės, siekiant pagerinti pareigūnų fizinį ir psichologinį pasiruošimą Centrinės Azijos šalyse.

2017 metais Tadžikistane pareigūnams ne tik buvo liepta numesti svorio, bet ir kartą per mėnesį lankytis teatro pasirodymuose, siekiant ugdyti jų dvasią ir moralę.

Policija Turkmėnistane yra nepaprastai korumpuota ir nuolat kaltinama kyšių ėmimu bei nuolatine nekompetencija.

Maži pareigūnų atlyginimai Turkmėnistane yra viena iš priežasčių, kodėl jie yra linkę imti kyšius. Visgi sugriežtinus bausmes kyšius mėgstantiems policininkams, tokių atvejų Turkmėnijos valdžia tikisi sumažinti.

Parengta pagal „Radio Free Europe“ inf.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.