Iranas reikalauja Irako veiksmų prieš konsulato „agresorius“

Iranas ketvirtadienį pareikalavo Irako imtis ryžtingų veiksmų prieš „agresorius“, stovinčius už incidento, kai protestuotojai padegė jo konsulatą Irako šventajame Nadžafo mieste.

 Iranas ketvirtadienį pareikalavo Irako imtis ryžtingų veiksmų prieš „agresorius“, stovinčius už incidento, kai protestuotojai padegė jo konsulatą Irako šventajame Nadžafo mieste.<br> AFP/Scanpix nuotr.
 Iranas ketvirtadienį pareikalavo Irako imtis ryžtingų veiksmų prieš „agresorius“, stovinčius už incidento, kai protestuotojai padegė jo konsulatą Irako šventajame Nadžafo mieste.<br> AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Nov 28, 2019, 9:54 AM

Užsienio reikalų ministerijos atstovas Abbasas Mousavi, kurį citavo valstybinė naujienų agentūra IRNA, pasmerkė išpuolį ir pareikalavo „ryžtingų, veiksmingų ir atsakingų veiksmų... prieš destruktyvius agentus ir agresorius“.

„Iranas oficialiai išreiškė apie savo pasibjaurėjimą Irako ambasadoriui Teherane“, – sakė jis.

Kai vėlai trečiadienį per antivyriausybinius protestus buvo padegtas Nadžafo konsulatas, į padangę pakilo aukštas liepsnų stulpas ir tiršti dūmų kamuoliai, pranešė naujienų agentūros AFP korespondentas.

Protestuotojai įsiveržė į patį pastatą, iš kurio, atrodo, buvo evakuoti jame buvę darbuotojai iraniečiai.

„Pergalė Irakui!“ ir „Iranai, lauk!“ skandavo demonstrantai prieš šalį, kaltindami ją palaikant Irako vyriausybę, prieš kurią jie protestuoja jau beveik du mėnesius.

Irano konsulatas kitame šventajame Irako mieste Karbaloje buvo užpultas anksčiau šį mėnesį, o prie tos atstovybės budėjusios saugumo pajėgos tuomet nušovė keturis demonstrantus.

Irano ir Irako ryšiai yra glaudūs, bet sudėtingi.

Abi šalys 1980–1988 metais dalyvavo niokojančiame kare, tačiau dabar Iranas daro reikšmingą įtaką Irako politiniams ir kariniams lyderiams.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.