Slovakijoje Aukštuosiuose Tatruose žuvo du ukrainiečių alpinistai

Du Ukrainos alpinistai, vyras ir moteris, dėl pūgos ir blogo matomumo žuvo Slovakijos Aukštuosiuose Tatruose, penktadienį pranešė gelbėtojai.

 ​Du Ukrainos alpinistai, vyras ir moteris, dėl pūgos ir blogo matomumo žuvo Slovakijos Aukštuosiuose Tatruose, penktadienį pranešė gelbėtojai.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
 ​Du Ukrainos alpinistai, vyras ir moteris, dėl pūgos ir blogo matomumo žuvo Slovakijos Aukštuosiuose Tatruose, penktadienį pranešė gelbėtojai.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2019-11-29 15:08

Slovakijos kalnų gelbėjimo tarnybos atstovai teigė ketvirtadienio vakarą radę du kūnus, 11 ukrainiečių alpinistų grupei paskelbus apie dviejų žmonių dingimą netoli Lomnicos viršūnės.

„Abu ukrainiečių alpinistai, 67-erių vyras ir 30-ties moteris, (krisdami) buvo mirtinai sužeisti“, – teigiama pareiškime. Gelbėtojai pranešė, kad paieškos operacija vyko sunkiomis sąlygomis – dėl pūgos esant blogam matomumui.

Ukrainos alpinistų asociacijos atstovai penktadienį teigė, kad alpinistai žuvo „dėl siaubingo nelaimingo atsitikimo nukritę“, tačiau incidento aplinkybių neatskleidė.

Kijevo alpinizmo klubas „Vertical“ feisbuko paskyroje žuvusiuosius įvardijo kaip Volodymyrą Michalko ir Iriną Skriliovą.

Lomnicos viršūnė yra 2 634 metrų aukščio ir yra vienas aukščiausių ir populiariausių Aukštuosius Tatrus pamėgusių alpinistų tikslų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.