Iranas atmeta didelius protestų aukų skaičius

Iranas antradienį atmetė užsienyje pateikiamus neoficialus skaičius apie aukas per praėjusį mėnesį šalį krėtusius protestus, pavadindamas juos „visišku melu“.

​Iranas antradienį atmetė užsienyje pateikiamus neoficialus skaičius apie aukas per praėjusį mėnesį šalį krėtusius protestus, pavadindamas juos „visišku melu“.<br>AFP/Scanpix nuotr.
​Iranas antradienį atmetė užsienyje pateikiamus neoficialus skaičius apie aukas per praėjusį mėnesį šalį krėtusius protestus, pavadindamas juos „visišku melu“.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2019-12-03 11:42

Protestai Irane kilo lapkričio 15 d., šalies institucijoms netikėtai paskelbus apie degalų kainų padidinimą. Demonstracijos itin greitai buvo nuslopintos, taip pat savaitei buvo atjungtas internetas.

Irano institucijos nepateikia galutinio per protestus žuvusių žmonių skaičiaus, bet Londone įsikūrusi žmogaus teisių gynimo organizacija „Amnesty International“ pirmadienį paskelbė, kad per protestus ir susidorojimą su protestuotojais žuvo mažiausiai 208 žmonės. Iranas antradienį suskubo paneigti, kad per protestus žuvo toks didelis skaičius žmonių.

„Aiškiai skelbiu, kad skaičiai ir duomenys, kuriuos pateikia priešiškos grupės, yra visiškas melas, ir statistika stipriai skiriasi nuo to, ką jos paskelbė“, – sakė Irano teismų atstovas Gholamhosseinas Esmailis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.