Rusijoje taps privalomos rusiškos išmaniųjų telefonų ir kompiuterių programos

Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas pasirašė įstatymą, kuriuo reikalaujama į visus šalyje parduodamus išmaniuosius telefonus ir kompiuterius įdiegti rusišką programinę įrangą.

 ​Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas pasirašė įstatymą, kuriuo reikalaujama į visus šalyje parduodamus išmaniuosius telefonus ir kompiuterius įdiegti rusišką programinę įrangą.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
 ​Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas pasirašė įstatymą, kuriuo reikalaujama į visus šalyje parduodamus išmaniuosius telefonus ir kompiuterius įdiegti rusišką programinę įrangą.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 3, 2019, 9:43 AM, atnaujinta Dec 3, 2019, 9:44 AM

Kitų metų liepą įsigaliojančiu įstatymu siekiama skatinti Rusijoje sukurtos programinės įrangos naudojimą. Šis įstatymas taip pat įgavo „anti-Apple“ vardą, nes jis privers JAV technologijų milžinę iš anksto įdiegti ne „Apple“ programinę įrangą į savo gaminius.

Rusijos vyriausybė dabar parengs sąrašą gaminių, kuriems galios šis įstatymas, kurį pasirašė V. Putinas, ir sąrašą programų, kurios turės būti įdiegtos kiekvieno ruso įrenginyje.

Ši priemonė yra vienas iš nedaugelio Rusijos valdžios būdų, kuriais siekiama kontroliuoti technologijų sektorių, įskaitant lapkričio 1 d. įsigaliojusį įstatymą, kuris reikalauja vietos interneto operatorius įdiegti institucijų suteiktą įrangą, leidžiančią centralizuotai valdyti interneto srautą.

Praeitą savaitę „Apple“ nusileido Rusijos valdžios spaudimui ir pradėjo savo žemėlapiuose ir orų programėlėse aneksuotą Krymo pusiasalį rodyti kaip Rusijos teritorijos dalį. Po Ukrainos išreikšto pasipiktinimo „Apple“ žadėjo „atidžiai išnagrinėti šį klausimą“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
REPORTERIS: G. Nausėda Seimo komisijos reikalauja įrodymų