JAV fondas „Free Russia“ apskundė Rusijos sprendimą pripažinti jį nepageidaujamu

JAV nevyriausybinė organizacija „Free Russia Foundation“ trečiadienį apskundė teismui Maskvos sprendimą įtraukti ją į nepageidautinų grupių sąrašą.

JAV fondas „Free Russia“ apskundė Rusijos sprendimą pripažinti jį nepageidaujamu.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
JAV fondas „Free Russia“ apskundė Rusijos sprendimą pripažinti jį nepageidaujamu.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 4, 2019, 3:07 PM

„Ieškinyje prašome neteisėtu pripažinti Generalinės prokuratūros sprendimą pripažinti nepageidautina fondo veiklą Rusijos teritorijoje“, – naujienų agentūrai „Interfax“ pranešė Vadimas Prochorovas, atstovaujantis šiai NVO.

Jo pateiktame ieškinyje teigiama, kad per visą organizacijos egzistavimą ji jokioje valstybėje nevykdė neteisėtos veiklos, nebuvo traukiama atsakomybėn, nesulaukė jokių pretenzijų iš valdžios.

Tverės teismas nagrinės ieškinį ketvirtadienį, nurodė V. Prochorovas.

Ieškovai taip pat pažymi, kad nei Rusijos generalinė prokuratūra, nei Teisingumo ministerija ne tik neprašė fondo pasiaiškinti dėl kokių nors veiksmų, bet ir nepranešė apie įtraukimą į minėtą sąrašą.

Pasak „Free Russia Foundation“ atstovų, apie tokį žingsnį jie sužinojo iš žiniasklaidos pranešimų ir ministerijos tinklalapyje paskelbtos informacijos.

Organizacijos teigimu, buvo pažeistos jos pagrindinės laisvės, kaip jas nustato Europos žmogaus teisių konvencija.

Dėl šios priežasties, fondas ketina apskųsti sprendimą Europos Žmogaus Teisių Teismui (EŽTT), jei Maskva nepersigalvos.

„Free Russia Foundation“ yra rusų emigrantų įkurta nevyriausybinė nekomercinė organizacija. Jos deklaruojami tikslai yra suvienyti išeivius iš Rusijos, remti šalies „prodemokratines jėgas“, bendradarbiaujant su Vakarų ekspertų grupėmis.

Fondas buvo įsteigtas Vašingtone 2014 metais ir nuo to laiko įgyvendino virtinę projektų, susijusių su parama Rusijos „prodemokratiniams judėjimams“, Rusijos ir Ukrainos „politiniams kaliniams“ ir rusų emigrantams. Organizacija taip pat imasi iniciatyvų, susijusių su kova prieš propaganda.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.