Tailande užsiliepsnojus viešbučiui evakuota 400 žmonių

Populiariame Tailando pajūrio kurorte Patajoje apie 400 svečių ir darbuotojų penktadienį paryčiais buvo saugiai evakuoti iš viešbučio, užsiliepsnojus jo fasadui, pranešė policija.

Tailande užsiliepsnojus viešbučiui evakuota 400 žmonių.<br>„Reuters“/„Scanpix" asociatyvi nuotr. 
Tailande užsiliepsnojus viešbučiui evakuota 400 žmonių.<br>„Reuters“/„Scanpix" asociatyvi nuotr. 
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 6, 2019, 2:43 PM

Policijos kapitonas Sakda Poonya sakė, kad per gaisrą viešbutyje „Holiday Inn Express“ niekas nežuvo ir nebuvo sužeistas.

Pasak jo, pirminiai duomenys rodo, jog ugnis įsiplieskė įvykus trumpajam jungimui ant virš viešbučio įėjimo ir išplito elektros kabeliais į trečiąjį aukštą bei kelis aukštesnius.

Trimis mašinomis atvažiavę ugniagesiai numalšino liepsnas maždaug per pusvalandį.

Viena viešbučio darbuotoja, pageidavusi neviešinti jos vardo, telefonu sakė, kad didelės žalos ugnis nepadarė ir kad svečiams vėliau buvo leista grįžti į kambarius.

Dieną padarytoje nuotraukoje matyti, kad labiausiai buvo apgadintas pastato fasadas – apdegė apdaila ir kai kurie langai.

241 kambarį turintis viešbutis buvo atidarytas šių metų rugpjūtį.

1997 metais per vieną pražūtingiausių viešbučių gaisrų Tailande, taip pat įvykusį Patajoje, žuvo daugiau kaip 90 žmonių. Pareigūnai kaltino 17 aukštų 450 kambarių viešbučio „Royal Jomtien Resort“ administraciją nepakankamai rūpinusis priešgaisrine sauga.

Po tos nelaimės saugos taisykles buvo raginama sugriežtinti. Dėl pasenusių įstatymų baudos už pažeidimus buvo likusios tokios mažos, kad savininkams labiau apsimokėjo kasdien jas mokėti, užuot ėmusis šalinti trūkumus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.