Artėjant „Normandijos ketverto“ viršūnių susitikimui JAV išreiškė paramą Ukrainai

JAV ambasada Kijeve „Normandijos ketverto“ susitikimo Paryžiuje išvakarėse patvirtino, kad Vašingtonas teberemia Ukrainos suverenitetą ir teritorinį vientisumą.

JAV ambasada Kijeve „Normandijos ketverto“ susitikimo Paryžiuje išvakarėse patvirtino, kad Vašingtonas teberemia Ukrainos suverenitetą ir teritorinį vientisumą.<br>AFP/Scanpix nuotr.
JAV ambasada Kijeve „Normandijos ketverto“ susitikimo Paryžiuje išvakarėse patvirtino, kad Vašingtonas teberemia Ukrainos suverenitetą ir teritorinį vientisumą.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2019-12-07 16:37

„JAV bendradarbiaus su sąjungininkais ir partneriais, siekdamos ir toliau spausti Rusiją vykdyti savo įsipareigojimus ir pradėti visiško Ukrainos suvereniteto taikaus atkūrimo procesą Donbase“, – nurodoma ambasados išplatintame pareiškime.

Misijos atstovai primena, kad nuo 2014 metų JAV skyrė apie 3 mlrd. dolerių Ukrainos saugumui ir kitoms sritims paremti, taip pat prisidėjo vykdant teisėsaugos organų ir teismų reformą, kovojant su korupcija ir vystant demokratines institucijas.

„Nuolat sakydavome, kad ilgalaikė Ukrainos sėkmė ir tvarumas priklauso nuo jos įsipareigojimo vykdyti reformas, ypač kovojant su korupcija. Norint užtikrinti sėkmę Ukrainai reikia ištikimų pareigūnų ir veiksmingų kovos su korupcija institucijų“, – nurodė ambasados atstovai.

„Remsime Ukrainą jai kovojant su Rusijos agresiją, stiprinant teisinę valstybę, kuriant sveiką investavimo klimatą, pertvarkant gynybos sektorių, kovojant su dezinformacija ir imantis būtinų priemonių, siekiant užtikrinti galutinę pergalę tiems, kas pasisako už teisingumą ir orumą“, – pridūrė jie.

„Normandijos formato“ šalių (Ukrainos, Vokietijos, Prancūzijos ir Rusijos) lyderių susitikimas įvyks gruodžio 9 dieną Prancūzijos sostinėje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.