Ukraina ir TVF preliminariai susitarė dėl 5,5 mlrd. JAV dolerių programos

Šeštadienį Tarptautinis valiutos fondas (TVF) paskelbė iš principo pasiekęs susitarimą su Ukraina dėl naujos trejų metų trukmės ir 5,5 mlrd. JAV dolerių vertės programos.

​Šeštadienį Tarptautinis valiutos fondas (TVF) paskelbė iš principo pasiekęs susitarimą su Ukraina dėl naujos trejų metų trukmės ir 5,5 mlrd. JAV dolerių vertės programos.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
​Šeštadienį Tarptautinis valiutos fondas (TVF) paskelbė iš principo pasiekęs susitarimą su Ukraina dėl naujos trejų metų trukmės ir 5,5 mlrd. JAV dolerių vertės programos.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 8, 2019, 12:34 PM

TVF vadovė Kristalina Georgieva pasveikino susitarimą, bet pridūrė, kad dar reikalingas atitinkamas TVF vadovybės pritarimas.

K. Georgieva teigia šeštadienį telefonu kalbėjusi su Ukrainos prezidentu Volodymyru Zelenskiu ir jį pagyrusi dėl „įspūdingos pažangos“ reformų srityje bei „tvirtos ekonominės politikos“.

„Kartu su prezidentu sutarėme, kad Ukrainos ekonominė sėkmė absoliučiai priklauso nuo teisinės valstybės sustiprinimo, teismų sistemos principingumo sustiprinimo ir visuomenės viršūnių interesų sumažinimo“, – sakė TVF vadovė.

TVF ir kiti tarptautiniai finansiniai donorai nuolatos spaudžia Kijevą kovoti su išplitusia korupcija ir sumažinti oligarchų galią, taip pritraukiant šaliai gyvybiškai reikalingų investicijų.

Tačiau bankininkai ir analitikai teigia, kad dabartinė šalies valdžia, užuot kovojusi su bankrutuojančių bankų oligarchais savininkais, nusitaikė į buvusius bankininkus, kurie padėjo apvalyti rinką.

Pasak K. Georgievos, naujosios programos veiksmingumas priklausys nuo „ankstesnių veiksmų įgyvendinimo“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.