Po 64 žmonių žūties naktiniame klube į kalėjimą pasiųsti 13 asmenų

Rumunijos teismas pirmadienį skyrė įkalinimo bausmes 13 asmenų dėl 2015 metais viename naktiniame klube kilusio gaisro, kuris pareikalavo 64 gyvybių ir išprovokavo šalyje protestus dėl korupcijos, išvertusius iš posto premjerą.

Rumunijos teismas dėl gaisro naktiniame klube skyrė įkalinimo bausmes 13 asmenų.<br>A.Vaitkevičiaus asociatyvi nuotr.
Rumunijos teismas dėl gaisro naktiniame klube skyrė įkalinimo bausmes 13 asmenų.<br>A.Vaitkevičiaus asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2019-12-16 22:57

Teismas taip pat nurodė sumokėti apie 50 mln. eurų kompensaciją nelaimę išgyvenusiems žmonėms ir žuvusiųjų artimiesiems.

2015 metų spalio 30-ąją Bukarešto naktiniame klube linksminosi apie 400 žmonių. Kai per ten vykusį roko muzikos koncertą buvo paleisti fejerverkai, klube įsiplieskė gaisras ir kilo spūstis.

Tas naktinis klubas neturėjo jokių avarinių išėjimų.

Tyrimai parodė, kad klube buvo nemažai saugumo taisyklių pažeidimų, o kritikai laikė tai korupcijos ir atsainiai įgyvendinamų standartų ženklu vienoje skurdžiausių Europos Sąjungos valstybių.

Fejerverkų šou organizavusiai moteriai skirta 12 metų ir aštuonių mėnesių laisvės atėmimo bausmė dėl netyčinio nužudymo, nes jos kompanija neturėjo reikalingų leidimų.

Trys naktinio klubo savininkai kalėjime už netyčinį nužudymą kalėjime praleis po 11 metų ir aštuonis mėnesius.

Dviem meistrams, išdėliojusiems fejerverkus, dviem priešgaisrinio saugumo inspektoriams ir vieno Bukarešto rajono merui, leidusiam klubui veikti nepaisant saugumo taisyklių pažeidimų, skirtos įkalinimo bausmės iki 10 metų.

Dar keturiems kaltinamiesiems skirtos trumpesnės kalėjimo bausmės.

Visi nuteistieji liks laisvėje, kol bus išnagrinėta jų apeliacija.

Po šios tragedijos kilus antivyriausybiniams protestams, iš pareigų atsistatydino premjeras socialdemokratas Victoras Ponta (Viktoras Ponta).

26 klubo lankytojai žuvo nelaimės vietoje, beveik 200 asmenų buvo sužeisti, o vėliau mirė dar 38 žmonės, o tai neigiamai paveikė Rumunijos pagalbos tarnybų ir sveikatos apsaugos sistemos reputaciją.

Buvęs sveikatos apsaugos ministras kaltinamas delsęs išduoti leidimą perkelti nudegimų patyrusias aukas į užsienio ligonines ar net blokavęs tokias pastangas. Galiausiai tie nukentėjusieji mirė nepakankamai aprūpintose Rumunijos ligoninėse. Šis epizodas tebėra tiriamas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.