Kijeve per protestuotojų susirėmimus su policija nukentėjo du teisėsaugininkai

Ukrainos sostinėje antradienį prie Aukščiausiosios Rados per protesto akciją prieš draudimo parduoti žemės ūkio paskirties žemę atšaukimą kilo policijos ir protestuotojų susirėmimai, per kuriuos buvo sužeisti du teisėsaugininkai.

 ​Ukrainos sostinėje antradienį prie Aukščiausiosios Rados per protesto akciją prieš draudimo parduoti žemės ūkio paskirties žemę atšaukimą kilo policijos ir protestuotojų susirėmimai, per kuriuos buvo sužeisti du teisėsaugininkai.<br>SIPA press/Scanpix nuotr.
 ​Ukrainos sostinėje antradienį prie Aukščiausiosios Rados per protesto akciją prieš draudimo parduoti žemės ūkio paskirties žemę atšaukimą kilo policijos ir protestuotojų susirėmimai, per kuriuos buvo sužeisti du teisėsaugininkai.<br>SIPA press/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2019-12-17 14:30

Kijevo policijos spaudos tarnyba patvirtino, kad konfliktas kilo, kai protesto akcijos dalyviai pabandė pastatyti palapinę Hruševskio gatvės važiuojamojoje dalyje.

„Teisėsaugininkai sustabdė piliečius ir ėmė su jais kalbėtis, kad užkirstų kelią galimiems teisės pažeidimams. Tačiau mitinguotojai pradėjo stumdytis su policininkais ir konfliktas greitai peraugo į muštynes. Pirminiais duomenimis, kūno sužalojimų patyrė du policininkai. Jie nuvežti į ligoninę“, – rašoma policijos išplatintame pranešime.

Taip pat pranešama, kad buvo sulaikytas vienas susistumdyme aktyviai dalyvavęs asmuo.

Per konfliktą tarp nacionalistų ir policininkų buvo panaudotos specialiosios priemonės, briliantinė žaluma, pipirinės dujos, medinės lazdos ir pirotechnika. Per susirėmimus nukentėjo viešbučio „Kijevas“ pastatas.

Prie Aukščiausiosios Rados pastato Kijevo centre antradienį vyksta net keturios protesto akcijos.

Be protesto prieš draudimo parduoti žemės ūkio paskirties žemę atšaukimą, čia taip pat vyksta vienos automobilininkų organizacijos akcija, per kurią reikalaujama supaprastinti automobilių su europiniais numeriais išmuitinimo tvarką.

Prie Rados antradienį protestuoja ir įstatymo projekto, numatančio užtikrinti kovai su diskriminacija skirtų teisės aktų atitikimą europiniams standartams, priešininkai, taip pat Ukrainos profesinių sąjungų federacijos nariai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: kodėl darbo imigrantai svarbūs Lietuvos ekonomikai?
Gyvai
Gyvai: Silvester Belt išlydėjimas į „Euroviziją“