Pietų Korėjos premjeru paskirtas „Ponu Šypsena“ pramintas politikas

Pietų Korėjos prezidentas Moon Jae-inas antradienį paskyrė malonaus būdo buvusį parlamento pirmininką, pramintą „Ponu Šypsena“, į ministro pirmininko postą, kai anksčiau pasiūlytas pretendentas išprovokavo korupcijos skandalą ir masinius protestus.

 Šeštą kadenciją parlamente dirbantis Chung Sye-kyunas (nuotr. dešinėje), buvęs prekybos ministras, savo pravardę pelnė dėl malonaus elgesio.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
 Šeštą kadenciją parlamente dirbantis Chung Sye-kyunas (nuotr. dešinėje), buvęs prekybos ministras, savo pravardę pelnė dėl malonaus elgesio.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 17, 2019, 12:06 PM

Šeštą kadenciją parlamente dirbantis Chung Sye-kyunas, buvęs prekybos ministras, savo pravardę pelnė dėl malonaus elgesio. Kaip praneša vietos žiniasklaida, Nacionalinio Susirinkimo darbą nušviečiantys žurnalistai jį šešiskart yra išrinkę „džentelmeniškiausiu įstatymų leidėju“.

„Jis visada siekė vykdyti įsiklausymo politiką, vertindamas dialogą ir kompromisą savo malonia asmenybe“, – sakė Moon Jae-inas.

Pietų Korėjos konstitucija pagrindines vykdomosios valdžios galias suteikia prezidentui, tad premjero postas yra daugiausiai reprezentacinis.

Moon Jae-inas anksčiau į šį postą buvo pasiūlęs teisingumo ministrą Cho Kukas, bet šis, praėjus vos mėnesiui po paskyrimo, spalį buvo priverstas atsistatydinti, išsivysčius dideliam skandalui dėl akademinių privilegijų, esą suteiktų jo vaikams.

Tuo metu vyko masinės Cho Kuko šalininkų ir priešininkų demonstracijos, o prezidentas galiausiai viešai atsiprašė už „konflikto tarp piliečių sukėlimą“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.