Artėjant balsavimui dėl apkaltos D. Trumpas tvirtina nepadaręs „nieko bloga“

JAV prezidentas Donaldas Trumpas trečiadienį tikino nepadaręs „nieko bloga“ artėjant balsavimui Atstovų Rūmuose, dėl kurio jis gali tapti trečiuoju apkaltos sulaukusiu Jungtinių Valstijų vadovu.

​JAV prezidentas Donaldas Trumpas trečiadienį tikino nepadaręs „nieko bloga“ artėjant balsavimui Atstovų Rūmuose, dėl kurio jis gali tapti trečiuoju apkaltos sulaukusiu Jungtinių Valstijų vadovu.<br>AFP/
​JAV prezidentas Donaldas Trumpas trečiadienį tikino nepadaręs „nieko bloga“ artėjant balsavimui Atstovų Rūmuose, dėl kurio jis gali tapti trečiuoju apkaltos sulaukusiu Jungtinių Valstijų vadovu.<br>AFP/
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2019-12-18 15:57, atnaujinta 2019-12-18 15:58

„Ar galite patikėti, kad aš šiandien būsiu apkaltintas radikaliųjų kairiųjų, veltėdžių demokratų, IR AŠ NEPADARIAU NIEKO BLOGA! Siaubingas dalykas“, – parašė D. Trumpas socialiniame tinkle „Twitter“.

„Tai neturi pasikartoti jokiam kitam Prezidentui. Sukalbėkite MALDĄ!“ – parašė jis.

JAV Atstovų Rūmų pirmininkė Nancy Pelosi antradienį pranešė, kad Rūmai trečiadienį surengs istorinį balsavimą dėl apkaltos D. Trumpui dėl įtarimų bandymu priversti Ukrainą pradėti tyrimą dėl jo politinio priešininko ir galimo varžovo 2020 metų prezidento rinkimuose Joe Bideno.

Prezidentas taip pat kaltinamas trukdymu Kongresui: atsisakymu bendradarbiauti su apkaltos tyrimu, draudimu savo darbuotojams liudyti ir atsisakymu perduoti įrodymais laikomus dokumentus.

Abu šie apkaltos straipsniai neabejotinai bus patvirtinti Atstovų Rūmuose, kur demokratai turi užtikrintą daugumą.

Tuomet byla bus nusiųsta Senatui, kur sausio mėnesį turėtų prasidėti D. Trumpo teismas. Tačiau prezidento išteisinimas yra tiek pat tikėtinas, nes Senatą kontroliuoja respublikonai.

Antradienį D. Trumpas paskelbė N. Pelosi skirtą neįprastai pikto tono šešių puslapių apimties laišką, reikšdamas įniršį dėl „mėginamo surengti perversmo“ ir „raganų medžioklės“. Kreipdamasis į N. Pelosi prezidentas rašo, kad „istorija jus griežtai nuteis“ ir kaltina ją „skelbiant karą Amerikos Demokratijai“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.