Honkonge dėl protestų pirmą kartą per dešimtmetį atšaukti naujamečiai fejerverkai

Honkongo turizmo valdyba trečiadienį patvirtino, kad saugumo sumetimais dėl nesiliaujančių masinių protestų nutarta atšaukti tradicinius naujamečius fejerverkus, praneša „Bloomberg“.

 ​Honkongo turizmo valdyba trečiadienį patvirtino, kad saugumo sumetimais dėl nesiliaujančių masinių protestų nutarta atšaukti tradicinius naujamečius fejerverkus, praneša „Bloomberg“.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
 ​Honkongo turizmo valdyba trečiadienį patvirtino, kad saugumo sumetimais dėl nesiliaujančių masinių protestų nutarta atšaukti tradicinius naujamečius fejerverkus, praneša „Bloomberg“.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 18, 2019, 5:24 PM

Pasak valdybos, vietoj jų virš Viktorijos įlankos bus surengtas šviesos šou „Žiburių simfonija“.

Anot žinybos atstovų, jie teikia didelę svarbą saugumui per jų organizuojamus renginius, todėl nusprendė pakeisti šou formatą, „atsižvelgdami į dabartinę situaciją“.

Valdybos duomenimis, lapkričio mėnesį turistų srautas į Honkongą sumažėjo 56 proc. skaičiuojant metams. Tai – didžiausias nuosmukis per pastaruosius 15 metų. „Reuters“ primena, kad prieš 15 metų turistų srautui atsiliepė atipinės pneumonijos protrūkis.

Atšaukti fejerverkus, kurie pritraukia daugybę turistų, anksčiau rekomendavo policija.

Šių metų birželį Honkonge prasidėjo masiniai protestai prieš vietos valdžios inicijuotą įstatymo projektą, kuris leistų išduoti iš Honkongo į žemyninę Kiniją teisminiam persekiojimui asmenis, įtariamus pažeidus KLR įstatymus.

Opozicijos šalininkai būgštavo, kad naujas įstatymas galėtų būti taikomas ne tik baudžiamųjų ir korupcijos bylų figūrantams, bet ir žmogaus teisių gynėjams. Visuomenės spaudžiama Honkongo administracijos vadovė Carrie Lam atsiėmė įstatymo projektą, bet tai nesustabdė protestų bangos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.