Šalies „MeToo“ judėjimo simbolis pasiekė pergalę – skriaudikas turės atlyginti nemenka suma

Shiori Ito, „MeToo“ judėjimo Japonijoje simbolis, laimėjo teisinę bylą prieš savo užpuoliką ir gaus 30 tūkst. jenų (24,6 tūkst. eurų) už žalos atlyginimą.

 Shiori Ito, „MeToo“ judėjimo Japonijoje simbolis, laimėjo teisinę bylą prieš savo užpuoliką ir gaus 30 tūkst. jenų (24,6 tūkst. eurų) už žalos atlyginimą.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
 Shiori Ito, „MeToo“ judėjimo Japonijoje simbolis, laimėjo teisinę bylą prieš savo užpuoliką ir gaus 30 tūkst. jenų (24,6 tūkst. eurų) už žalos atlyginimą.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
 N. Yamaguchi turi ryšių su dabartiniu Japonijos ministru pirminku Shinzo Abe, todėl ši teisinė merginos pergalė daug kam laikoma netikėtumu.<br>AFP/Scanpix nuotr.
 N. Yamaguchi turi ryšių su dabartiniu Japonijos ministru pirminku Shinzo Abe, todėl ši teisinė merginos pergalė daug kam laikoma netikėtumu.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Dec 19, 2019, 9:07 AM

Sh. Ito istorija į viešumą iškilo 2017 metais, kuomet ji apkaltino garsų televizijos vadovą Noriyuki Yamaguchi, dėl jos išprievartavimo 2015 metais.

N. Yamaguchi turi ryšių su dabartiniu Japonijos ministru pirminku Shinzo Abe, todėl ši teisinė merginos pergalė daug kam laikoma netikėtumu.

Tokijo apylinkės teismas N. Yamaguchi įsakė sumokėti žalą merginai ir atmetė jo ieškinį prieš Sh. Ito.

Teismas pranešime paskelbė, kad mergina buvo priversta užsiimti seksu, būdama be sąmonės ir sunkiai apsvaigusi.

„Mes suprantame, kad ieškovė vis dar kenčia po šiurpaus įvykio, ją nuolat kamuoja panikos ir nerimo atakos“, – tikino Tokijo teismo atstovai.

Sh. Ito proceso metu sulaukė daug pašaipų internete, nes prakalbo apie savo išgyvenimus viešai. Tačiau merginą palaikė šalia teismo susirinkę jos unikalios drąsos gerbėjai, nešini plakatus su užrašais „Kaunamės kartu su Shiori“ ir „Pergalė“.

„Mes laimėjome. N. Yamaguchi ieškinys buvo atmestas“, – džiaugėsi Sh. Ito.

Prieš pat teismo verdiktą mergina reporteriams sakė, kad tokia susirinkusiųjų parama ją labai motyvavo.

„Kuomet pabudau ryte, pamačiau daug man skirtų žinučių iš viso pasaulio, kuriose buvo rašoma, kad nesvarbu kaip pasibaigs šis teismas, mano veiksmai bus įvertinti ir išgirsti“, – kalbėjo Sh. Ito.

Mergina kaltino garsų televizijos veidą N. Yamaguchi, nes šis 2015 metais ją išprievartavo viešbučio kambaryje.

Prieš tai vakarieniaudami jie aptarė Sh. Ito įsidarbinimo galimybes N. Yamaguchi vadovaujamoje televizijoje.

Jauna mergina kaltino vyrą, kad šis jai esant be sąmonės išsitempė į viešbučio kambarį ir ten išprievartavo.

„Kai aš atgavau sąmonę, supratau, kad esu viešbučio kambaryje, man viską skaudėjo ir jis buvo ant manęs užsilipęs, – šiurpiais vakaro išgyvenimais dalinosi Sh. Ito. – Aš žinojau kas nutiko, tačiau neturėjau jėgų nieko padaryti“.

Savo parašytoje knygoje jauna moteris papasakojo apie incidentą plačiau. Jos manymu, garsus televizijos veidas ją apsvaigino narkotikais ir pasinaudojo.

Tuo tarpu N. Yamaguchi savo straipsnyje, parašytame 2017 metais, teigė, kad niekam nedavė narkotikų, o mergina pati padaugino alkoholio.

Sh. Ito pateikė ieškinį po to, kai Japonijos policija atsisakė suimti garsųjį televizijos vadovą, o tai įžiebė diskusijų bangą dėl to, kad išprievartavimų ir seksualinio priekabiavimo bylos šioje šalyje yra tiriamos neefektyviai.

Kalbama, kad merginos veiksmai Japonijoje įžiebs pokytį, kuris pakeis šalies gyventojų supratimą ir nuomonę dėl seksualinio smurto atvejų.

Parengta pagal „The Guardian“ inf.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.