Afganistane talibai pagrobė 26 taikos aktyvistus

Afganistano vakaruose Talibano kovotojai užpuolė automobilių koloną, vežusią taikos judėjimo aktyvistus, ir 26 jų pagrobė, trečiadienį pranešė policijos atstovas.

 Afganistano vakaruose Talibano kovotojai užpuolė automobilių koloną, vežusią taikos judėjimo aktyvistus, ir 26 jų pagrobė, trečiadienį pranešė policijos atstovas.<br> Reuters/Scanpix nuotr.
 Afganistano vakaruose Talibano kovotojai užpuolė automobilių koloną, vežusią taikos judėjimo aktyvistus, ir 26 jų pagrobė, trečiadienį pranešė policijos atstovas.<br> Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2019-12-25 16:19

Kovotojai antradienį surengė pasalę Bala Buluko rajone Faros provincijoje. Talibai privertė šešių transporto priemonių koloną sustoti, įsėdo į šiuos automobilius ir išvežė aktyvistus į nežinomą vietą, sakė provincijos policijos atstovas Mohibullah Mohibas.

Pasak jo, policija ieško pagrobtų aktyvistų, per savo žygį už taiką važinėjusių iš kaimo į kaimą, ir tikisi juos išvaduoti.

Tuo metu Afganistano liaudies taikos judėjimo atstovas Bismillah Watandostas sakė, kad per incidentą Faroje buvo pagrobti 27 jo nariai.

Faroje aktyviai veikiantis Talibanas atsakomybės už pagrobimą kol kas neprisiėmė. Vis dėlto B. Watandostas pažymėjo, kad provincijos genčių vyresnieji pradėjo derybas su talibais, kad pagrobti aktyvistai būtų paleisti. Jis pridūrė, kad regione neveikia telefono ryšys, todėl su juo sunku susisiekti.

Talibanas šiuo metu faktiškai kontroliuoja pusę Afganistano teritorijos ir yra stipriausias nuo 2001 metais pradėtos JAV vadovaujamos karinės operacijos, nuvertusios islamistų režimą. Kovotojai beveik kasdien rengia išpuolius prieš afganų ir JAV pajėgas, taip pat vyriausybės pareigūnus, nors tuo pat metu vyksta taikos derybos su Amerikos pasiuntiniu, turinčios užbaigti 19 metų besitęsiantį konfliktą.

Liaudies taikos judėjimo naujausias žygis buvo pradėtas penktadienį pietinėje Helmando provincijoje, Talibano tvirtovėje.

Virtinė panašių taikos žygių buvo surengta spalį. Per vieną jų Talibanas pagrobė šešis aktyvistus rytinėje Logaro provincijoje, bet tą pačią dieną juos paleido.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.