Irane sudužo naikintuvas, piloto ieškoma

Vienas Irano kariuomenės naikintuvas trečiadienį sudužo šalies šiaurės vakaruose, netoli sienos su Azerbaidžanu, bet jo piloto likimas kol kas nežinomas, pranešė valstybinė žiniasklaida.

 Vienas Irano kariuomenės naikintuvas trečiadienį sudužo šalies šiaurės vakaruose, netoli sienos su Azerbaidžanu, bet jo piloto likimas kol kas nežinomas, pranešė valstybinė žiniasklaida.<br> AFP/Scanpix nuotr.
 Vienas Irano kariuomenės naikintuvas trečiadienį sudužo šalies šiaurės vakaruose, netoli sienos su Azerbaidžanu, bet jo piloto likimas kol kas nežinomas, pranešė valstybinė žiniasklaida.<br> AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 25, 2019, 1:57 PM

Valstybinė naujienų agentūra IRNA nurodė, kad lėktuvas nukrito 9 val. vietos (7 val. 30 min. Lietuvos) laiku netoli užgesusio Sabalano ugnikalnio Mažojo Kaukazo kalnagūbryje. Pranešime sakoma, kad naikintuvas MiG-29 sudužo per bandomąjį skrydį po modernizacijos.

Irano žiniasklaida paskelbė socialiniuose išplatintą mėgėjišką vaizdo įrašą, kuriame matyti, kaip virš snieguotų viršukalnių kyla dūmų stulpas.

Gelbėtojų brigados ir trys sraigtasparniai ieško lėktuvo piloto, kuris, kaip pranešama, po katastrofos susisiekė su baze.

Naikintuvas buvo pakilęs iš Tebrizo oro pajėgų bazės.

„Kariniam lėktuvui sudužus Ardabilio [provincijoje], į regioną buvo išsiųsta sraigtasparnių ir gelbėtojų grupių“, – sakoma Irano Raudonojo Pusmėnulio tinklalapyje.

Sabalanas yra trečioji pagal aukštį Irano viršukalnė. Šio ugnikalnio, kuris istoriniais laikais nebuvo išsiveržęs, krateryje yra susidaręs ežeras.

Irano karines oro pajėgos turi įvarių JAV gamybos orlaivių, įsigytų iki 1979 metų Islamo revoliucijos. Be to, Teheranas turi Rusijos gamybos lėktuvų MiG ir „Suchoj“.

Dėl dešimtmečius Vakarų šalių vykdomų sankcijų šiitiškai respublikai sunku užtikrinti savo senstančių orlaivių gerą techninę būklę.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.