Filipinų prezidentas R. Duterte uždraudė dviem JAV senatoriams įvažiuoti į šalį

Filipinų prezidentas Rodrigo Duterte uždraudė dviem JAV senatoriams įvažiuoti į šalį ir pagrasino reikalauti vizų iš visų Jungtinių Valstijų piliečių, pranešė R. Dutertes atstovas Salvadoras Panelo.

​Filipinų prezidentas Rodrigo Duterte uždraudė dviem JAV senatoriams įvažiuoti į šalį ir pagrasino reikalauti vizų iš visų Jungtinių Valstijų piliečių, pranešė R. Dutertes atstovas Salvadoras Panelo.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
​Filipinų prezidentas Rodrigo Duterte uždraudė dviem JAV senatoriams įvažiuoti į šalį ir pagrasino reikalauti vizų iš visų Jungtinių Valstijų piliečių, pranešė R. Dutertes atstovas Salvadoras Panelo.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 27, 2019, 12:07 PM

R. Duterte „nedelsiant nurodė“ Imigracijos biurui neleisti JAV senatoriams Richardui Durbinui ir Patrickui Leahy atvykti į Filipinus, teigė S. Panelo.

Senatoriai Filipinų prezidento nemalonę užsitraukė pasiūlė į JAV šalies biudžetą įtraukti įstatymą, kuriuo į Jungtines Valstijas draudžiama atvykti visiems Filipinų valdžios pareigūnams, kurie prisidėjo prie esą neteisėto Filipinų opozicijos senatorės Leilos de Lima sulaikymo neva dėl korupcijos ir ryšių su narkomafija.

„Jei įsigalios draudimas į JAV atvykti Filipinų pareigūnams, prisidėjusiems prie teisėto senatorės L. de Lima įkalinimo, Filipinų vyriausybė reikalaus vizų iš visų amerikiečių, norinčių apsilankyti Filipinuose“, – pareiškė S. Panelo.

Atstovas pabrėžė, kad R. Durbinas ir P. Leahy „skuba, yra neinformuoti ir naivūs“, jei mano, kad L. de Lima buvo sulaikyta neteisėtai.

„Senatorės L. de Lima byla yra teisminė, o ne persekiojimo. Tiesą sakant, bylą jau nagrinėja mūsų teismai“, – sakė S. Panelo.

L. de Lima yra sulaikyta nuo 2017 m. vasario. Ji yra kaltinama tuo, kad, būdama teisingumo sekretorė, sulaukė kyšių iš suimtų narkotikų baronų. Pati senatorė neigia kaltinimus ir kaltina R. Dutertę politiniu persekiojimu.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.