Iranas, Rusija ir Kinija pradėjo bendras laivynų pratybas

Irano karinis jūrų laivynas Indijos vandenyno šiaurėje pradėjo pirmas bendras pratybas su Rusija ir Kinija, pranešė Irano valstybinė televizija.

​Irano karinis jūrų laivynas Indijos vandenyno šiaurėje pradėjo pirmas bendras pratybas su Rusija ir Kinija, pranešė Irano valstybinė televizija.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
​Irano karinis jūrų laivynas Indijos vandenyno šiaurėje pradėjo pirmas bendras pratybas su Rusija ir Kinija, pranešė Irano valstybinė televizija.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 27, 2019, 9:36 AM

Keturių dienų pratybos prasidėjo netoli sienos su Pakistanu esančiame Čah Baharo uostamiestyje Omano įlankoje. Šių pratybų tikslas – sustiprinti regiono vandens kelių saugumą, sakė Irano karinio jūrų laivyno vadas admirolas Hosseinas Khanzadi.

Ketvirtadienį Kinijos gynybos ministerijos atstovas spaudai Wu Qianas sakė, kad šios pratybos sustiprins bendradarbiavimą tarp trijų šalių laivynų. Jis taip pat informavo, kad pratybose dalyvauja Kinijos laivyno eskadrinis minininkas „Xining“.

Teheranas siekia glaudesnio karinio bendradarbiavimo su Pekinu ir Maskva, Jungtinėms Valstijoms taikant šiitiškai respublikai beprecedentes ekonomines sankcijas. Pastaraisiais metais padaugėjo ir Rusijos bei Kinijos laivynų atstovų vizitų į Iraną.

Irano valstybinė televizija taip pat pažymėjo, kad šios pratybos rodo, jog šiitiška respublika nėra izoliuota, nors Jungtinės Valstijos pasitraukė iš 2015 metais pasirašyto tarptautinio susitarimo dėl Teherano branduolinės programos, o Donaldo Trumpo administracija sugriežtino šaliai taikomas sankcijas.

Šie manevrai taip pat laikomi atsaku į neseniai vykusias JAV ir jų sąjungininkės regione Saudo Arabijos pratybas, kuriose dalyvavo ir Kinija.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.