Belaukdamas teismo Japonijoje, buvęs „Nissan“ vadovas C. Ghosnas paspruko į Libaną

Buvęs automobilių gamybos bendrovės „Nissan“ vadovas Carlosas Ghosnas antradienį pranešė pabėgęs į Libaną, bandydamas išvengti neteisybės Japonijoje, kur jis, paleistas už užstatą, laukė teismo dėl finansinių nusižengimų.

 ​Buvęs automobilių gamybos bendrovės „Nissan“ vadovas Carlosas Ghosnas antradienį pranešė pabėgęs į Libaną, bandydamas išvengti neteisybės Japonijoje, kur jis, paleistas už užstatą, laukė teismo dėl finansinių nusižengimų.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
 ​Buvęs automobilių gamybos bendrovės „Nissan“ vadovas Carlosas Ghosnas antradienį pranešė pabėgęs į Libaną, bandydamas išvengti neteisybės Japonijoje, kur jis, paleistas už užstatą, laukė teismo dėl finansinių nusižengimų.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2019-12-31 11:22

Paskelbtame pranešime 65-erių metų automobilių magnatas sakė, kad jis „daugiau nebebus laikomas įkaitu Japonijos teisinėje sistemoje, kur kaltė yra primetama, diskriminacija yra išplitusi ir yra nepaisoma žmogaus teisių.“

„Nebėgau nuo teisingumo – pabėgau nuo neteisybės ir politinio persekiojimo. Dabar galiu laisvai bendrauti su žiniasklaida, tikiuosi tai pradėti daryti jau kitą savaitę“, – sakė C. Ghosnas.

C. Ghosnas buvo suimtas 2018-ųjų lapkritį dėl mestų kaltinimų piktnaudžiavimu pasitikėjimu ir finansinių dokumentų klastojimu. Buvęs „Nissan“ vadovas visus kaltinimus neigia.

Tokijo apygardos teismas C. Ghosnui nustatė griežtas paleidimo sąlygas, įtraukiant gyvenamosios vietos apribojimus Japonijoje ir draudimą keliauti į užsienį, – taip bandoma užkirsti kelią pabėgimui ir įrodymų sugadinimui.

Teismas antradienį paskelbė, kad C. Ghosno užstato sąlygos išlieka nepakitusios, o tai reiškia, kad jam vis dar draudžiama keliauti į užsienį, rašė „Kyodo News“.

Lieka neaišku, kaip automobilių magnatui pavyko pabėgti iš Tokijo į Beirutą. NHK pranešė, kad Japonijos imigracijos biuras neturi jokių duomenų apie C. Ghosno išvykimą iš šalies.

C. Ghosno advokatas Junichiro Hironaka reporteriams sakė, kad apie šį pabėgimą šiuo metu yra žinoma tik iš žiniasklaidos pranešimų.

„Buvome nustebinti. Pasakysiu Tokijo apygardos teismui, kad ir mes esame nusivylę“, – sakė J. Hironaka. Jei išvykimo naujienos yra tikros, C. Ghosnas „pažeidė užstato sąlygas“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.