Šiitų lyderiai ir Irako užsienio reikalų ministras ragina protestuotojus palikti JAV ambasadą

Irano remiami šiitų sukarintos grupuotės lyderiai ir Irako užsienio reikalų ministras paragino protestuotojus pasitraukti iš JAV ambasados teritorijos Bagdade. Kiek anksčiau amerikiečių ir irakiečių pajėgos į antrą dieną iš eilės susirinkusius protestuotojus paleido ašarines dujas.

 Protestas prie JAV ambasados Bagdade.<br> AFP/Scanpix nuotr.
 Protestas prie JAV ambasados Bagdade.<br> AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 1, 2020, 4:42 PM

„Protestuotojų žinia gauta, o jų saugus pasitraukimas tapo būtinas“, – Irako užsienio reikalų ministras Mohammedas al-Hakimas trečiadienį paskelbė socialiniame tinkle „Twitter“.

Liudininkų teigimu, pirmąją šių metų dieną protestuotojai padegė išorinę ambasados teritorijos sieną. Smarkiai ginkluotos JAV pajėgos įsitaisė ant pastato stogo. Kai kurie protestuotojai patyrė kvėpavimo sunkumų, kai siekiant išvaikyti minią į juos buvo nukreiptos ašarinės dujos.

Išplatinus šiitų lyderių ir URM raginimą pasitraukti, Irako valstybinė naujienų agentūra INA paskelbė, kad dalis protestuotojų jau paliko teritoriją. Agentūros AFP šaltinių teigimu, pasitraukė visi protestuotojai.

„Hashd Shaabi“ grupuotė paskelbė pranešimą, kad raginimas pasitraukti duotas atsakant į atitinkamą Irako vyriausybės prašymą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.