Vagims prabudo sąžinė: pavogtą urną su pelenais nusprendė grąžinti atgal

Vagis, iš automobilio pavogęs paauglio vaikino pelenus, pats paskambino jo tėvams ir grąžino urną, rašo BBC.

 Vagis, iš automobilio pavogęs paauglio vaikino pelenus, pats paskambino jo tėvams ir grąžino urną.<br> 123rf.com asociatyvi nuotr.
 Vagis, iš automobilio pavogęs paauglio vaikino pelenus, pats paskambino jo tėvams ir grąžino urną.<br> 123rf.com asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2020-01-01 14:26

Švedijoje gyvenusio lenko Denniso Bebnarzo šeima pasakoja, kad norėjo sūnaus pelenus išbarstyti šiltoje ir gražioje vietoje, todėl pasirinko Kiprą.

Be to, prieš penkis mėnesius žuvusio vaikino šeima nenorėjo per Kalėdas likti namuose. „Norėjome išvažiuoti kažkur toli ir rasti šiltą bei jaukią vietą, kuri praskaidrintų pačius blogiausius mūsų gyvenimo metus“, – sako vaikino mama Kinga Bebnarz.

Tačiau kelionę aptemdė nemalonumas – šeimai pietaujant restorane, urną, kurioje buvo vaikino pelenai, kažkas pavogė iš automobilio.

Viltį praradusi pora praėjusį savaitgalį išvažiavo į Lenkiją. K. Bebnarz sakė, kad Kipre paliko savo širdį ir labai bijojo, kad sūnaus pelenai atsidūrė šiukšlyne.

Pora žiniasklaidoje išplatino žinutę su prašymu jiems grąžinti pelenus. Ji buvo šokiruota, kai jai paskambino apsiverkęs vagis.

Jis vis atsiprašinėjo ir pasakė jai, kur bus palikta urna. K. Bebnarz apie tai pranešė Kipro policijai, kurie rado pelenus šalia greitkelio.

Policija pranešė, kad du vyrai ir viena moteris jau yra suimti. Jie kaltinami vagyste ir automobilio sugadinimu.

K. Bebnarz teigė, kad ant nusikaltėlių ji nepyksta ir meldžiasi, kad „jie pakeistų savo gyvenimus“.

„Dabar turime šiek tiek nusiraminti, nemiegojome kelias paras“, – sako žuvusio vaikino mama.

Šeima antradienį išvyko atgal į Kiprą atsiimti sūnaus pelenus ir, kaip pasakojo K. Bebnarz, greičiausiai pabaigs pradėtą ceremoniją ir juos išbarstys.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.