Latvijoje naujagimiams daugiau nebus suteikiamas nepiliečio statusas

Latvijoje sausio 1 dieną įsigaliojo buvusio prezidento Raimondo Vėjuonio inicijuotas įstatymas dėl automatiško Latvijos pilietybės suteikimo nepiliečių vaikams.

 Latvijoje naujagimiams daugiau nebus suteikiamas nepiliečio statusas.<br> Reuters/Scanpix nuotr.
 Latvijoje naujagimiams daugiau nebus suteikiamas nepiliečio statusas.<br> Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2020-01-02 11:56

Pagal įstatymą vaikams, gimusiems Latvijoje po 2020 metų sausio 1-osios, nebebus suteikiamas nepiliečio statusas, jeigu tėvai nenorės vaikui kitos šalies pilietybės arba jei vaikas nebus kitos šalies pilietis.

Planuojama, kad šis pakeitimas bus aktualus labai nedidelei vaikų grupei, nes, Pilietybės ir migracijos reikalų valdybos duomenimis, 2016-aisiais kaip nepiliečiai buvo įregistruoti 47 vaikai, 2017-aisiais – 51 vaikas, o 2018-aisiais – 33 vaikai.

Eksprezidentas šį įstatymo projektą pateikė dar ankstesnio šaukimo, 2014–2018 metais dirbusiam parlamentui, bet tuomet iniciatyva buvo atmesta. R. Vėjuonis sakė, kad dar kartą pateiks įstatymo projektą, ir išreiškė viltį, kad naujos sudėties parlamentas jos neatmes, nes šiuo klausimu būtina padėti tašką.

„Latvijoje gimę vaikai turi tapti jos piliečiais. Jeigu tėvai nori atsisakyti Latvijos pilietybės, tegu rašo pareiškimą ir išrenka vaikams kitos šalies pilietybę“, – sakė jis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.