Neįprastas Ukrainos prezidento V. Zelenskio sveikinimas sparčiai plinta internete

Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis kreipėsi į šalies gyventojus ir pirmą kartą pasveikino Ukrainą su Naujaisiais metais. Prezidento sveikinimas labai greitai užkariavo žmonių širdis – vaizdo klipas ėmė kaip virusas plisti internete.

 Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis kreipėsi į šalies gyventojus ir pirmą kartą pasveikino Ukrainą su Naujaisiais metais.<br> AFP/Scanpix nuotr.
 Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis kreipėsi į šalies gyventojus ir pirmą kartą pasveikino Ukrainą su Naujaisiais metais.<br> AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 2, 2020, 2:51 PM, atnaujinta Jan 2, 2020, 5:49 PM

„Paprastai prezidentai tokių sveikinimų metu pasakoja apie prognozuojamą BVP augimą, mažesnę infliaciją ir visus kitus terminus. Bandoma įrodyti, kad gyvenama geriau ir to mes nepastebėjome, todėl mes paprasčiausiai išjungiame televizoriaus garsą. Šiemet viskas bus šiek tiek kitaip. Šiemet kiekvienas nuoširdžiai atsakys į klausimą, kas aš esu“, – sveikinimą pradėjo prezidentas.

Ukrainos prezidentas pabrėžė, kad kiekvienas šalyje gyvenantis žmogus – skirtingas, turintis savo gyvenimo istoriją, tačiau bendras siekis gerinti Ukrainą turėtų juos suvienyti.

V. Zelenskio priminė, kad šalies istorijoje būta daug akimirkų, kurios vienijo ir padėjo tautai išmokti retkarčiais būti vieninga, tačiau 2020 metais ši vienybė turėtų būti galingesnė.

„Šiemet turime būti vieninga šalis kasdien. Vardan mūsų šalies ateities, turime išmokti gerbti vienas kitą – tai turi tapti mūsų nacionaline idėja. Galų gale mes visi Ukrainą įsivaizduojame vienodai – kaip klestinčią šalį, kurioje nėra karo. Kaip šalį, kuri susigrąžino savo žmones ir teritorijas, kur gatvės pavadinimas nėra svarbus, nes visos jos apšviestos ir asfaltuotos, kur nėra skirtumo, prie kurio paminklo lauki mylimos merginos. Jei mes visi savo ateitį įsivaizduojame vienodai, tai turėtų mūs suvienyti“, – sakė V. Zelenskis.

Prezidentas palinkėjo ukrainiečiams Naujausiais metais gerbti vienas kitą.

„Būkite sveiki, klestintys ir turėkite dėl ko šypsotis. Linkiu visiems gerai pailsėti, išsimiegoti, nepersivalgyti ir, žinoma, ryte jaustis maloniai apsvaigusiems, – kalbėjo prezidentas, – Prisiminkime, kad mylėti Ukrainą reiškia mylėti visus ukrainiečius, nesvarbu, kuriame šalies kampelyje jie gimė. Linkiu mums visiems ramybės!“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.