Tripolyje per antskrydį prieš karo mokyklą žuvo mažiausiai 28 žmonės

Libijos sostinėje Tripolyje per antskrydį prieš karo mokyklą šeštadienį žuvo mažiausiai 28 žmonės, o dar dešimtys buvo sužeisti, informavo Sveikatos ministerijos atstovas.

​Libijos sostinėje Tripolyje per antskrydį prieš karo mokyklą šeštadienį žuvo mažiausiai 28 žmonės, o dar dešimtys buvo sužeisti, informavo Sveikatos ministerijos atstovas.<br>AFP/Scanpix nuotr.
​Libijos sostinėje Tripolyje per antskrydį prieš karo mokyklą šeštadienį žuvo mažiausiai 28 žmonės, o dar dešimtys buvo sužeisti, informavo Sveikatos ministerijos atstovas.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 5, 2020, 2:33 PM

„Per oro smūgį prieš Tripolio karo mokyklą žuvo 28 kadetai ir dar dešimtys buvo sužeisti“, – sakė Libijos Nacionalinės santarvės vyriausybės (NSV) Sveikatos ministerijos atstovas Aminas al Hashemi.

Tuo metu, kai buvo surengtas antskrydis, kadetai buvo susirinkę į mokymų poligoną ir ruošėsi grįžti į savo bendrabučius, pridūrė jis.

Ši karo mokykla įsikūrusi gyvenamajame Libijos sostinės rajone Hadba Chadroje.

Sveikatos ministerija prašo kraujo donorų vykti į ligonines ir kraujo bankus padėti nukentėjusiesiems.

Tripolyje įsikūrusi NSV, vadovaujama ministro pirmininko Fayezo Sarrajo, nuo balandžio mėnesio stengiasi atremti šalies rytinę dalį kontroliuojančios administracijos ir maršalo Khalifos Haftaro pajėgas.

Libija tebėra krečiama chaoso nuo 2011 metų, kai per NATO paremtą sukilimą buvo nuverstas ir nužudytas ilgametis šalies diktatorius Muameras Kadhafi.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.