Lytiniu smurtu kaltinamas Holivudo magnatas H. Weinsteinas atvyko į teismą

Nešlovę užsitraukęs Holivudo magnatas Harvey Weinsteinas pirmadienį atvyko į teismą, jo advokatams ir teisėjui ruošiantis pradėti teismo procesą dėl jam pareikštų kaltinimų išžaginimu ir lytiniu užpuolimu.

​Nešlovę užsitraukęs Holivudo magnatas Harvey Weinsteinas pirmadienį turėtų stoti prieš teismą Niujorke, jo advokatams ir teisėjui ruošiantis pradėti teismo procesą dėl jam pareikštų kaltinimų išžaginimu ir lytiniu užpuolimu.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
​Nešlovę užsitraukęs Holivudo magnatas Harvey Weinsteinas pirmadienį turėtų stoti prieš teismą Niujorke, jo advokatams ir teisėjui ruošiantis pradėti teismo procesą dėl jam pareikštų kaltinimų išžaginimu ir lytiniu užpuolimu.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2020-01-06 09:47, atnaujinta 2020-01-06 16:44

Praėjus daugiau nei dvejiems metams nuo to laiko, kai šie kaltinimai pirmą kartą sulaukė plataus visuomenės dėmesio ir paskatino judėjimą „#MeToo“, šią savaitę planuojama pradėti atranką į prisiekusiuosius.

H. Weinsteinas, kuriam neseniai buvo operuota nugara, naudodamasis vaikštyne įžengė į Niujorko teismo rūmus, vilkėdamas tamsų kostiumą. Paklaustas, ar skauda nugarą, jis šyptelėjo ir ranka pasiuntė ženklą, kad jaučiasi pusėtinai.

67 metų vyras nepripažįsta savo kaltės ir tvirtina, jog bet koks lytinis santykiavimas vyko abipusiu sutarimu. Jeigu prodiuseris bus nuteistas pagal rimčiausius jam iškeltus kaltinimus – dėl dviejų grobuoniškų lytinių užpuolimų – jam grėstų laisvės atėmimas iki gyvos galvos.

Kad tai įvyktų, prokurorams teks įrodyti, kad H. Weinsteinas turėjo įprotį naudoti prievartą prieš moteris. Tuo tikslu jie ketina pašaukti liudyti aktorę Annabellą Sciorra, teigiančią, kad prodiuseris įsiveržė į jos butą Manhatane 1993 ar 1994 metais ir ją išžagino. Tai esą įvyko po to, kai ji suvaidino viename H. Weinsteino kino studijos filme.

Prokurorai taip pat nori, kad prisiekusieji išklausytų daugiau nei 75 moteris, viešai apkaltinusias H. Weinsteiną nederamu seksualiniu elgesiu – pradedant priekabiavimu ir baigiant užpuolimu. Pirmą kartą tokie įtarimai nuskambėjo leidiniuose „The New York Times“ ir „The New Yorker“ 2017 metų spalį.

H. Weinsteino advokatė Donna Rotunno mano, kad byla yra „silpna“, ir pareiškė ketinanti surengti agresyvią kryžminę kaltintojų apklausą.

H. Weinsteino bylos prisiekusiųjų formavimas gali užtrukti kurį laiką – iš dalies dėl to, kad didžiulis žiniasklaidos dėmesys bylai gali reikšti, kad kai kurie potencialūs prisiekusieji jau apsisprendė, ar prodiuseris kaltas. H. Weinsteino advokatai mėgino perkelti teismą iš Manhatano, tačiau tokios pastangos buvo atmestos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.