Briuselyje susitinka Europos šalių diplomatijos vadovai dėl Irano ir Libijos

Jungtinės Karalystės, Prancūzijos, Vokietijos ir Italijos užsienio reikalų ministrai bei ES diplomatijos vadovas antradienį dalyvaus derybose Briuselyje. Susitikimo metu bus aptariamos Irano ir Libijos krizės.

 Briuselyje susitinka Jungtinės Karalystės, Prancūzijos, Vokietijos ir Italijos diplomatijos vadovai dėl Irano ir Libijos.  <br> Reuters/Scanpix nuotr.
 Briuselyje susitinka Jungtinės Karalystės, Prancūzijos, Vokietijos ir Italijos diplomatijos vadovai dėl Irano ir Libijos.  <br> Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 7, 2020, 2:43 PM

Jungtinės Karalystės užsienio ministerija informavo, kad derybų metu bus aptariamas Irano generolo nužudymas ir Teherano sprendimas žengti dar vieną 2015 m. branduolinio susitarimo laužymo žingsnį. Darbotvarkėje numatytas ir Libijos klausimas, šalies rytinę dalį kontroliuojančios administracijos maršalo Khalifo Haftaro pajėgoms užėmus pakrantės miestą Sirtą.

Skubus Europos užsienio reikalų ministrų susitikimas surengtas ES ieškant būdų suvaldyti dviejuose karštuosiuose taškuose augančią įtampą.

Jungtinės Karalystės užsienio reikalų ministras Dominicas Raabas akis į akį susitiks su kolega iš Prancūzijos Jean-Yvesu Le Drianu, paraginusiu Iraną susilaikyti nuo atsakomųjų veiksmų. Vėliau prie šių ministrų deryboms dėl Libijos prisijungs Vokietijos ir Italijos ministrai.

„Užsienio reikalų sekretorius šiandien (pirmadienį) vyksta į Briuselį, kur vyks derybos su ES kolegomis po Soleimani mirties Artimuosiuose Rytuose susidariusiai situacijai bei augančiam konfliktui Libijoje aptarti“, – informavo Jungtinės Karalystės užsienio reikalų ministerija.

„Tada E3 (Jungtinės Karalystė, Prancūzija ir Vokietija – trys Irano branduolinės veiklos susitarimą pasirašiusios pusės) susitiks aptarti įtampos tarp JAV ir Irano, visoms trims šalims siekiant deeskalacijos“, – teigiama pareiškime.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.