Dvylika klimato aktyvistų teisiami už protestą Šveicarijos banke

Šveicarijoje prasidėjo 12 klimato aktyvistų, įsiveržusių į banko „Credit Suisse“ skyrių Lozanoje ir viduje žaidusių tenisą, teismas, vadinamas pirmu tokio pobūdžio procesu Šveicarijoje.

 Dvylika klimato aktyvistų teisiami už protestą Šveicarijos banke.<br> Reuters/Scanpix nuotr.
 Dvylika klimato aktyvistų teisiami už protestą Šveicarijos banke.<br> Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 7, 2020, 4:01 PM

Organizacijos „Lausanne Action Climate“ aktyvistai antradienį pasirodė Renano teisme, prie kurio susirinko jų šalininkų su plakatais.

Atsakovai, kurių akcija „Credit Suisse“ skyriuje buvo dalis protesto prieš banko investicijas į iškastinį kurą, teisiami dėl to, kad atsisakė mokėti baudas, paskirtas už įsiveržimą į banką 2018 metų lapkritį. Banko skyriuje teniso drabužius vilkėję aktyvistai daužė teniso kamuoliukus, ragindami „Credit Suisse“ remiamą tenisininką Rogerį Federerį nutraukti ryšius su šia institucija.

Verdikto laukiama pirmadienį.

„Lausanne Action Climate“ sako, kad „Credit Suisse“ yra tarp svarbiausių pasaulio bankų, investuojančių į iškastinį kurą ir suteikiančių daugiau kaip 7,8 mlrd. dolerių (7 mlrd. eurų) keliasdešimčiai kompanijų, naudojančių itin daug „nešvaraus“ iškastinio kuro. Aktyvistų teigimu, „Credit Suisse“ finansavimas anglių pramonei nuo 2016 iki 2017 metų padidėjo 16 kartų.

Banko atstovai kol kas neatsakė į skambutį ir elektroninį laišką su prašymais pakomentuoti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.